8 ohm magas,4 ohm mély? Mit tegyek?
Vásároltam a vaterán egy fönti paraméterekkel "megáldott" házi készítésű hangfalpárt. A mély 120 w 4 ohm, a magas 4 w 8 ohm. /A paraméterekre vásárlás után jöttem rá, miután szétkaptam/ Van nekem egy Sony F120a 2x60 w-os erősítőm. Benne foglalt ohmváltóval./lehet, h hülye kifejezés, de laikus vagyok.:D/ Két állás van: Első:3-6ohm, második:6-12ohm.
Szerintetek valamelyik állás elbírja ezt a faramuci impedanciával készült hangfalat. Kinyírhatok valamit!? Még nem mertem rákötni. Mondjuk ha a magas fekszik csak meg, akkor az a kisebbik gond.

az sosem baj ha nagyobb ellenállás van rákötve, mint amit kéne, legfeljebb kisebb teljesítmény megy rá.
Szóval inkább a 4-6.
(Egyébként semmit sem mondtál arról hogyan akarod bekötni, ezért azt feltételeztem, hogy a két kimenetre külön a két hangfalat.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!