Kiváltható-e valamivel a digitális kábeltévé vevőegysége?

Figyelt kérdés
Mostanában szeretnék a T-Home-nál Internet/TV/telefon szolgáltatást váltani és felmerült a kérdés hogy miket kéne venni a szolgáltatótól hogy működjön is. Az világos hogy IPTV-hez kell vevőegység, de nem volt túl szimpi az ötlet hogy egy vonalon menjen a net és a TV, úgyhogy inkább digitális kábeltévét szeretnénk az ADSL mellé. Láttuk hogy ehhez is kell vevőegység, de ez nem váltható ki egyéb eszközzel? Mondjuk pl. DVD-felvevők nem használhatóak Set-Top-Boxként? Hogy működik ez? Tapasztalatokat is szívesen várok.
2011. jan. 29. 21:56
 1/4 anonim ***** válasza:
Miért nem szimpatikus az IPTV? Nekem is és a szüleimnek is az van és semmi gond vele. Nekik optikán jönnek a bitek (belváros), nekem VDSL-en (külváros). Semmi gond nincs vele. Lehet egyszerre nyugodtan netezni és tévézni egyszerre (több gépen és tévén). Korábban hagyományos kábeltévém volt, ahhoz adott a szolgáltató set-top-boxot, hogy digitálisan is elérhetőek legyenek a csatornák. Náluk az MPEG4 tunerrel rendelkező tévékhez nem kellett külön box, elég volt megvenni egy modult a kártyához és akkor a tévé tunere is fogni tudta az adásokat.
2011. jan. 29. 22:09
 2/4 A kérdező kommentje:

Digitális tévével is amiatt szimpatizálok mert így talán nem kellene minden tévéhez set-top-box (nem az ára zavar, csak hogy ott foglalja a helyet és áramot, meg +1 készülék ami elromolhat). IPTV-hez meg ugye Ethernet kábel kell, amihez szintén a telefonvonal (internet) szükséges, csakhogy nálunk összesen 2 helyen van csatlakozó a lakásban, abból is csak 1 van tévé-közelben. Így már szerintem érhető miért irtózom annyira az IPTV gondolatától.

Ez a modulkártya amit említettél ez mit takar?

2011. jan. 29. 22:21
 3/4 anonim ***** válasza:

A modul alatt ezt az eszközt érettem:

[link]

Ebbe megy bele a szolgáltató előfizetői kártyája és ez kell bedugni a tévébe. De mielőtt ilyen eszközt vásárolsz, érdeklődj a szolgáltatónál, hogy támogatják-e az ilyen modulok használatát és ha igen, akkor melyiket. Feleslegesen ne adj ki addig pénzt érte, ha nem működik együtt a hálózattal.

2011. jan. 29. 23:05
 4/4 Panda Péter ***** válasza:
általában a szolgáltató nem nagyon szokott belemenni az ilyesmibe. ha el akarod kerülni a STB-ot, akkor vegyél mpeg4 képes tv-t, amibe lehet rakni conax kártyát, és irány a mindigTV extra.
2011. jan. 29. 23:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!