Meg lehet javítani? Érdemes elvinni szerelőhöz?
A hugom hasonlóképpen leejtette a Nikonomat régebben, annak is megszorult az optikája és hibaüzenetet írt ki. Bementem Bp-en a Nikon Hungáriához, kértem hogy nézzék meg, 5 perc alatt megmondták hogy optikacsere, negyvenezer forint. Szóval hivatalos szakszervízbe nem érdemes menni, hacsak nem nagyértékű gépről van szó. Én olyan merész voltam hogy szétszedtem (van az ilyesmiben gyakorlatom), az objektívet kellett visszaterelni a műanyagba mart pályára és megjavult.
Persze szerencsém volt, mert ha az autofókusz része tönkremegy azt házilag beállítani lehetetlen. :(
Ha keresel szakit akkor olyat válassz akinek hihetetlenül nagy türelme van, mert idegőrlő dolog ilyen pici alkatrészekkel foglalkozni. :)
Ha gondolod keress rá a neten a Samsung márkaszervízekre, aztán hívd fel a legközelebbit. Valószínűleg csak alkatrészcserét vállalnak ők is, mert egy piaci alapon működő cég nem engedheti meg a munkaórák elpazarlását pl. optika javítására, mert az nem biztos hogy olyan lesz mint az új. :(
De ha javíthatatlannak nyilvánítaná egy szerelő, akkor se dobd ki, pl. vaterán szoktak rossz/törött gépeket néhányezer forintokért alkatrésznek árulni. Az is több a semminél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!