Samsung házimozirendszer + Samsung LED TV, miért nem működik az 5.1?
A TV-n beállítottam hogy külső hangszórót használjon a rendszer, az optikai kimenetét bekötöttem a Samsung házimozirendszer DVD lejátszójába, és a DVD lejátszót D.In (Digital In)-re állítottam.
A TVhez csatlakozik egy UPC eszköz RCA kábellel. Ha a UPC-n nézünk adást, akkor a házimozirendszer 1.1-ben szól (szól a jobb első, és a sub). Ha a TV-re külső winchestert/Pendrive-ot kötök, akkor a házimozirendszer 3.1-ben szól (Jobb-bal első, center, sub). Ha a DVD lejátszóba lemezt/Pendrive-ot rakok akkor szól az 5.1
Mit csinálok rosszul?
a TV: Samsung VE 40 C6000
a házimozirendszer: Samsung HT-C445N
a TV: UE 40 C6000*
elírtam
hang szempontjából nincs jelentősége a tévédnek, mivel nem azon, hanem az erősítőn keresztül hallod a hangokat. a lényeg, hogy az erősítőre legyen rákötve a lejátszó, amiről szeretnél filmet, vagy zenét hallani, a tévét meg csak megjelenítésre használjad, mivel arra való.
a lényeg, hogy az erősítőd tudja kezelni az 5.1-et, és persze, hogy legyen elég hangszóród.
amúgy semmit nem csinálsz rosszul, viszont a upc nem sugároz adást 5.1-ben, szóval ne is várj tőle térhangzást, ill. a vinyódon/pendrive-odon lévő anyag sem volt ezek szerint 5.1-es, míg a dvd-film igen.
a sorrend tehát: dvd-lejátszó -> erősítő -> tévé
tévén látod a képet, erősítőből hallod a hangot. ennyi.
Köszi a választ!
De az azért mégis túlzás, hogy csak 1 hangszóró szól!
Holnap viszem vissza a lejátszót, úgy vettem észre hogy lötyög az optikai kábel foglalata! Remélem kicserélik/javítják! Majd írok mi volt..
ment az up!
Emberi hiba történt, a UPC-t rosszul kötöttem a TV-hez (a scart kábelből kb 8 kábel jött ki, ilyen átalakítós cucc, és próbálkoztam máshogy is, és sikerült)
minden jó mostmár! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!