Megéri LED tv-t venni LCD heylett?
40 ezer forint külömbség lenne a 2 között.
SZerintetek megére ezt a plussz pénzt a led?
(tudodm ,hogy már voltak ilyesmi kérdések de nem találtam meg a keresőbe)
Köszi!

Mire meg veszed,már a 3D lesz a menő.
Szerintem haladni kell a fejlődéssel,vegyél led tv-t.Nem véletlenül találták ki.

de abban mi a fejlődés, hogy neon helyett leddel világítják meg? Ugyanaz a technológia, más a fényforrás. Mintha te az árnyjátékhoz a falon ledes izzót használnál nem neont..
Komolyan sokszor alig látszik különbség, ezért 50 ezerrel néha többet fizetni felesleges, így sem rosszak a fehérek.

Nem éri meg a LED háttérvilágítású tv. Amit a villanyszámlán spórolsz, azt nem fogja behozni, a több tízezer Ft-os árkülönbség.
Divat, parasztvakítás, marketing, főleg a 3D tv.

Tény: egy LED tv-nek "szebb" a képe, mert a színek sokkal "színesebbenk", erőteljesebbenk tünnek.
Ezek az előnyök természetesen jó minőségű jelforrás (igazi nativ Bluray, nem mkv1080p és nem m2ts!!) esetén érezhetőek. Pl. ratyi-avi, vagy egy elqrt 1080p mkv esetén borzalmas élmény várható.
Mielőtt LEDtv-t vásárolsz, tedd fel magadnak a kérdést, hogy milyen jelforrással is akarod a tv-t meghajtani.
Ha fórumszövegek alapján nem tudsz dönteni, akkor irány egy áruház. Mikor egy áruházban vásárolsz, akkor kérdd el a távirányítókat, és az LCD-ről, és a LED-ről vedd le az ún. áruház módot, és ilyenkor kezdd el összehasonlítani lehetőleg egy általad választott tesz lemezzel.
(Vagy go Tesco; Auchan, akármi, és élj a 3napos cseregarival)
Privát vélemény: egy LEDtv jó választás LCD-vel szemben, nativ BluRay és 720p-s mkv-k tetszetősek, élvezhetőek. TV adásban a nem HD, és egyéb "archiv" felvételek kerülendőek, mert rondán mutatnak. Sajnos sok 1080p-s mkv rosszul van rippelve, túl kicsi bitráta, sok kocka a 20"-os monitorokat nézünk 3 méterről elv alapján rippel, ami egy 40"-42"-os TV-n már látható minőségromlás...

Nekem pedig pont hogy nagyon mesterséges, túl élénk színe van a LED TV-nek, én a plazmára esküszöm, még ha nagyobb is a fogyasztása.
És ez tényleg egy agymosás, hogy mindig mindenből a legújabbat kell venni. Lehet hogy még idén megint jön egy új tévé, ami csak annyiban lesz új, hogy más lesz a háttérvilágítás, és így minden hónapban 5Ft-ot spórolsz csak, de így is több tízezerrel drágább lesz...
Amúgy aki meg sokallja a fogyasztást, az vegyen katódsugárcsöves TV-t, némelyik még jobb is, mint ezek a mai "luxuscikkek" .

JulesM111
A 3 napos visszavétel már évek óta megszűnt! Kizárólag, ha meghibásod a termék, akkor kötelesek cserélni.
Az LCD és a LED tv között kizárólag a háttérmegvilágításben van különbség. A képminősség az főleg a panel (amit nézel) minőségétől függ. Ha egy fos, kinai panelt világítasz meg ledekkel, akkor nem lesz jó képe, a ledtől.
Érdemes tudni, hogy az olcsó akciós Samsungokat kínai panellel szerelik, mert így olcsóbban tudják adni, ugyanakkor sok noname készülékben eredeti Samsung, vagy LG display van. Utóbbiak sokkal jobb képet biztosítanak, hiába nem virít rajtuk Samsug felirat.
Nemrég néztem egy viszonylag olcsó Samsung LED háttérvilágítású tévét (BlueRay volt rákötve) és mit mondjak, katasztrófa.......
Magas fényerő, nem színhű kép, oldalról nézve a feket szín kezdett átmenni lilába. Szép "dizájnos" tv volt, de otthonra nem kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!