Miért homályosodik el felvétel közben többször is a kép?
Nem zoomol, hanem fókuszál ami nem ugyanaz. Fókuszáláshoz a gépnek meg kell találnia mindig egy pontot amit élesen rajzol ki. Ha a téma mozog, folyamatosan addig keres az autofókusz, amíg egy stabil pontot nem talál. Ezzel ki is derül hogy nem hibás a gép, hanem mozgó témára más beállításokkal kell lőni mint egy állóra. Mivel itt videóról van szó, azt nem tudom hogyan működik, de valószínűleg itt is fennáll az a jelenség, hogy minél közelebbi a téma, és minél nagyobb mozgást végzel felvétel közben, annál több idő kell a fókuszáláshoz, és ez nem beállítás kérdése hanem a gép tudásán múlik.
Két megoldás lehetséges, az egyik a közeli felvétel mozgás nélkül, vagy a távoli felvétel finom mozgással, mert ilyenkor kisebb kitérést tesz meg a kéz bármelyik irányban. Közelinél fennáll annak az esélye hogy össze-vissza megy a gyerek, amihez a gép tartásakor a lekövetett mozgás miatt szintén össze-vissza mozogsz gyorsan, és képtelen olyan gyorsan fókuszálni vagy ráállni a témára.
Sziasztok! Köszönöm, a fókuszálásra gondoltam, de az istenért nem jutott eszembe a szó, amikor a kérdést fogalmaztam. Ezért írtam idézőjelbe a zoom-ot, de ezek szerint megértettétek, hogy mit akartam.
Még egyszer köszönöm a válaszokat, megnézem mi lesz, ha kikapcsolom az auto-fókuszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!