A megtört füles kábelét hogy lehet megcsinálni?

Rengeteg türelemmel és erős nagyítóval.
Először meg kell keresni, hogy hol lehet a törés. Ha kontaktos, akkor viszonylag egyszerű, de ha teljesen szakadt, akkor csak találgatni lehet. Elméletileg ott van szakadás, ahol a vezeték jobban törik.. gyakorlatilag egy vastag külső szigetelés esetén ez megállapíthatatlan. Ilyenkor lehet kísérletezni: lefejteni a külső szigetelést, és keresni a szakadást. Ha nem látszik, multiméter szakadásvizsgálójával keresni. Ha megvan a hiba, jön a nehezebb, nagyítós szakasz. 2-3 ultravékony rézszálat kell összekötni vigyázva, hogy ne érjen a másik szálakhoz, amelyekkel jól össze is van sajtolva. A legtöbb ilyen fülest nem arra tervezték, hogy javítani lehessen, de kellő türelemmel és kézügyességgel megoldható.
8000Ft-os ARCTIC SOUND füles,és a jacknél tört meg a kábel.
Jah,és mikrofonos.

Én ezt csinálnám (felelősséget nem vállalok :))
- megkeres, hol szakadt meg. (ld. előző kolléga)
- levág, hogy csak jó kábel maradjon
- szigeteléstől megszabadít, de csak ameddig muszály, és a vezeték ne sérüljön (ha lakkszigetelés van rajta, akkor az a szakadásvizsgálatot is nehezíti)
- kitalál, melyik spagó melyik (ebben esetleg segíthet, ha a levágott darabon kiméred a csati vége és a vezeték közt)
- új csati megvesz
- tisztít, rögzít, forraszt, szigetel.
De biztos van más módszer is..

az előző módszere tökéletes.
Ha esetleg szétszedhető témáról lenne szó, akkor érdemesebb lenne egy olcsó fülesből kiműteni a kábelt, és egyben kicserélni, mert én még nem láttam forrasztható csatlakozót kicsiben.

(17:26 vagyok)
Na igen, ha a füles szétszedhető, akkor tényleg jobb talán, ha ott forrasztod le az egész kábelt, és újat veszel (mármint kábelt). Lengő csatlakozókat lehet kapni hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!