Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » A megtört füles kábelét hogy...

A megtört füles kábelét hogy lehet megcsinálni?

Figyelt kérdés
2011. jan. 17. 16:28
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha az olcsóbbik fajta, akkor szerintem esélytelen. Én egyszer próbáltam visszavágni és megforrasztani, de csak néhány hajszálvékony (szó szerint) szál van benne, a lakkszigetelést sem sikerült leszedni róla. Aztán lehet, hogy én vagyok láma, de szerintem érdemes venni egy másikat.
2011. jan. 17. 16:43
 2/6 anonim ***** válasza:

Rengeteg türelemmel és erős nagyítóval.

Először meg kell keresni, hogy hol lehet a törés. Ha kontaktos, akkor viszonylag egyszerű, de ha teljesen szakadt, akkor csak találgatni lehet. Elméletileg ott van szakadás, ahol a vezeték jobban törik.. gyakorlatilag egy vastag külső szigetelés esetén ez megállapíthatatlan. Ilyenkor lehet kísérletezni: lefejteni a külső szigetelést, és keresni a szakadást. Ha nem látszik, multiméter szakadásvizsgálójával keresni. Ha megvan a hiba, jön a nehezebb, nagyítós szakasz. 2-3 ultravékony rézszálat kell összekötni vigyázva, hogy ne érjen a másik szálakhoz, amelyekkel jól össze is van sajtolva. A legtöbb ilyen fülest nem arra tervezték, hogy javítani lehessen, de kellő türelemmel és kézügyességgel megoldható.

2011. jan. 17. 16:50
 3/6 A kérdező kommentje:

8000Ft-os ARCTIC SOUND füles,és a jacknél tört meg a kábel.

Jah,és mikrofonos.

2011. jan. 17. 16:55
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt csinálnám (felelősséget nem vállalok :))

- megkeres, hol szakadt meg. (ld. előző kolléga)

- levág, hogy csak jó kábel maradjon

- szigeteléstől megszabadít, de csak ameddig muszály, és a vezeték ne sérüljön (ha lakkszigetelés van rajta, akkor az a szakadásvizsgálatot is nehezíti)

- kitalál, melyik spagó melyik (ebben esetleg segíthet, ha a levágott darabon kiméred a csati vége és a vezeték közt)

- új csati megvesz

- tisztít, rögzít, forraszt, szigetel.

De biztos van más módszer is..

2011. jan. 17. 17:26
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

az előző módszere tökéletes.

Ha esetleg szétszedhető témáról lenne szó, akkor érdemesebb lenne egy olcsó fülesből kiműteni a kábelt, és egyben kicserélni, mert én még nem láttam forrasztható csatlakozót kicsiben.

2011. jan. 17. 17:34
 6/6 anonim ***** válasza:

(17:26 vagyok)

Na igen, ha a füles szétszedhető, akkor tényleg jobb talán, ha ott forrasztod le az egész kábelt, és újat veszel (mármint kábelt). Lengő csatlakozókat lehet kapni hozzá.

2011. jan. 18. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!