Milyen lcd tv vegyek 50hz vagy 100hz?

Figyelt kérdés
Mi a különbség közöttük?
2011. jan. 17. 14:28
 1/3 anonim ***** válasza:
minél több a herz, annál több a képfrissítés. De az emeri szem kb 50herzig tudja megkülönböztetni. Tehát nem nagyon érdemes bár álítólag hosszú tv nézésnél az 50 herzes fárasztó a szemnek, de én ilyet még 50herzesen nem tapasztaltam.
2011. jan. 17. 17:01
 2/3 anonim ***** válasza:

Igen, de a LED utóégése nem elég hosszú (nem mint a CRT TV foszforrétegénél), így 50 Hz-en amíg végigér a soronkénti frissítés, addigra a kép teteje már kialszik. Ebből annyit látsz, hogy vibrál a kép és a szemed is jobban fárad.

Érdemesebb a 100Hz-et veni.

2011. jan. 17. 18:31
 3/3 anonim ***** válasza:
bőven elég neked az 50 Hz is. a 100 Hz ugyan valóban kicsit kíméletesebb a szemnek, azonban főleg filmek nézése közben roppant zavaró hatást kelt, nekem legalábbis igen. 100 Hz-es tévém van, de nem igazán használom ezt a funkciót.
2011. jan. 19. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!