"piszkok" a fényképen? Bővebben lent.
Figyelt kérdés
Nagyon kezdő vagyok a téren így nem tdom mi ez illetve hogy mitől van ez. Bizonyos képeken amiket készítek ilyen fekete foltok vagy piszkok vannak ugyanott. Viszont vannak képek amiken meg nincsenek ott. Nem tudom mi lehet a gond... :S Amúgy egy pentax k100d super-ről van szó a gyári 18-55mm-es kit objektívvel. A foltokat a keresőben is látom, azt hittem csak a mattüvegen van szennyeződés de akkor az elkészült képen nem kéne rajta lennie.2011. jan. 15. 16:07
1/2 anonim válasza:
Három megoldás:
1. koszos az objektív frontlencséje. Ezt egy szemüvwg törlő kendővel orvosolni lehet.
2. Koszos az objektív hátsó lencséje. Erre szintén elég lehet egy szemüveg törlő kendő.
3. Koszos az érzékelő. Ehhez kompresszor vagy pumpás tisztító kellhet. Az érzékelőhöz bármivel hozzáérni, bármit rápermetezni SZIGORÚAN TILOS!
Ha a koszok szűk rekesznél (f8 és felette) jelentkeznek, akkor az első kettőből lesz megoldás. A pentaprizma ettől függetlenül lehet koszos, ezt látod a keresőben, de ez nem nagyon számít.
Ha szenzort kell (kifújással) tisztítani, azt fényképező szervizek általában elég olcsón elvállalják, max 2000 forint, de sokszor ingyen is.
2/2 A kérdező kommentje:
Szia! Rendben, köszönöm a választ meg fogom nézni. :)
2011. jan. 15. 17:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!