Analóg fényképezőgépen milyen expozíciós módok szoktak lenni?
Találtam itthon egy régi analóg fényképezőgépet, amin ki lehet választani különböző expozíciós módokat, csak sajnos nem értek hozzá, és nem tudom, mit jelentenek a rövidítések. Ilyenek vannak:
A-DEP
M [ez gondolom a manuális, ahol blendét lehet állítani..?]
Av
Tv
P
Megköszönném, ha valaki hozzáértő felvilágosítana.. :)
A-rekeszautomatika te állítod a rekeszt-az automata választ hozzá való időt. Kis rekesz-nagy mélységélesség pl.tájhoz jó, tág rekesz portré.
T-időautomatika te állítod az időt, ő a rekeszt(gyors idő jó sporthoz)
M-manuális időt is, rekesz is te állítod
P-program automatika pl.táj, portré, sport, éjszaka
(az első kettő lehet hogy fordítva van)
Szokott még lenni ellenfény-korrekció, illetve a keresőben +/- mutató ami a beeső fényt méri, középen kell állnia, illetve a tükörreflexeseken "beugrasztható rekesz-állás", hogy reális legyen a mérés.
P-program automatika állásban mindkettőt ő állítja, de az általad megadott típus preferenciával
A-DEP talán afféle all-round automata állás lehet
Av a rekesz, Tv a zár, jól mondja az első.
Az A-DEP nem tudom mire jó, az enyémen is van, de sose használom :-)
Milyen gépről van szó?
hű köszönöm a gyors válaszokat! amúgy Canon Eos 500-asról van szó.
Az A-DEP-nek kicsit jobban utánanéztem, "automatikus mélységélesség"et jelent.
még az a kérdésem, hogy az analóg gépeknél mindig kijelzi, hogy hány filmkocka van még vissza? szóval nem lehet teljesen kikapcsolni? ez nem meríti nagyon az elemet? :/
igem állandóan kijelzi
nem nem meriti tulságosan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!