Milyen Ultrazoom kompakt fényképezőgépet vegyek 50 000 Ft alatt, PLS HELP?

Figyelt kérdés

Nem rég vettem egy Fuji S1500-as fényképezőgépet 40 ezer forintért de nagyon megbántam... 1 hónapig volt szervízben, mert csak saját magától beregadtak rajta a pixelek. Most visszakaptam, 1 hétig jó volt és tegnap este több helyen is pixelhibás lett, pedig teljes CCD frissítést tartottak rajta és mindent kicseréltek benne szinte, azt mondták a gép hibája... Úgy döntöttem, hogy mégegyszer megszervízeltetem és eladom, de többet nem fogok heteket várni rá hogy nem az én hibámból hetekig szórakozzanak vele.

Gondolkodtam nem-e én rontok el valamit, vagy nem használom megfelelően de nem. Egyik ismerősőm S1600-asa is ugyanezt csinálja.

Szóval ennyit a Fuji-ról, eladom és soha többet nem veszek Fuji fényképezőgépet.

Szóval a lényeg a következő. Milyen fényképezőgépet tudnátok ajánlani 50k alatt, amely a következő paraméterknek megfelel:

10 Megapixel vagy felette

HD videó rögzítési lehetőség, lehetőleg korlátlan, vagy minimum 1 órás felvételi idővel

RAW veszteségmentes formátum képkészítési lehetőség (bár a legtöbben nem találtam ilyet...)

Minél nagyobb zoomlehetőség (12x vagy felette)

Kerestem ilyen kompakt gépeket de nem igazán találtam...

Tükörreflexesre egyenlőre nem akarok költeni, úgyse tudnám kezelni, ezért kellene valami komolyabb kompakt.

Előre is kösz.

2011. jan. 7. 15:48
 1/5 anonim ***** válasza:

Elsősorban gondold végig mire kell az ultrazoom. Az alapvető probléma, hogy az ilyen objektívek sok képhibával rendelkeznek (torzítás, kromatikus aberráció stb.)

Ráadásul erre az árkategóriára amit kinéztél ez hatványozottan igaz

2011. jan. 7. 16:15
 2/5 A kérdező kommentje:
Szeretenék koncerteket rögzíteni távolról, saját célra. Illetve tájképet is. Szeretnék dolgokat fényképezni/videózni amelyhez elengedhetetlen a nagy zoom.
2011. jan. 7. 16:20
 3/5 anonim ***** válasza:

Ilyen fényképezőgép nem létezik.

Korlátlan videó felvételt általában nem tudnak a fényképezőgépek, mert akkor már kamerának minősülnek és (pl. Amerkiában) sokkal több vámot kell rájuk fizetni. Így a gépek többége csak 29 perc 59 mp-et tud egyfolytában rögzíteni, vagy 4GB-ot.

12x-es zoomos kompakt gép igen ritka, bár létezik (Panasonicnak és a Casionak is van ilyen), de a nagy zoom inkább abridge gépek jellemzője, amik viszont méretükben is nagyobbak.

Raw formátumot sok gép tud, de ezek jócskán 50eFt felett vannak...

Ami még a legközelebb áll az elképzeléseidhez az egy Casio FH100-as modell (viszonylag kompakt, 10mp-es tud HD videót, van RAW formátum, 10x-es zoommal rendelkezik és vmivel 70eFt alatt van az ára)

2011. jan. 7. 16:25
 4/5 A kérdező kommentje:

Nem mondasz igazat, mert a Sony H55-ös modelljével pl. annyit veszel fel videóban, amennyi a kártya kapacitása.

[link]

12x zoom pedig szintén van ilyen gépekben, az én s1500-asomban 12x volt... de a fuji s1800-ban meg már 18x-os is van, pedig az is kompakt...

Amugy a Sony H55 a legszimpibb, csak nincs benne RAW és a zoomot is kicsit kevésnek találom (10x)

2011. jan. 7. 16:47
 5/5 anonim ***** válasza:

Hát először is SZÍVESEN! hogy válaszoltam! (Kicsit bicskanyitogató ez a "nem mondasz igazat!" kezdet!

Másodsorban igazat mondok, csak sajnos nagyon nem vagy képben.

Az általad említett Sony és Fuji S sorozat nem kompakt gépek, hanem bridge gépek. Gondolom nem tudod mi a különbség, de mostmár látom, hogy nem kompakt gépet akarsz.

2011. jan. 7. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!