Mennyi mAh a cellák darabja?

Figyelt kérdés
A laptop akkum borítóján 4400mAh van feltűntetve, 18650típusú cellák vannak benne ezt már sikerült megtudni, viszont fizikából nem vagyok túl jó, most akkor ez azt jelenti, hogy a cellák darabja annyi mAh, vagy összesen adnak 4400mAh? előre is köszi a választ!!!
2011. jan. 6. 12:33
 1/5 anonim ***** válasza:
Az attól is függ, hogy hány darab cella van és mennyi a kimenő feszültség. Tudni kellene még, hogy hogy vannak összekapcsolva -(sorosan, párhuzamosan, vagy vegyesen)
2011. jan. 6. 13:00
 2/5 anonim ***** válasza:
Egy akku cella feszültsége 1,2 V. Ha ebből 10 db-ot sorbakötnek, lesz 12 V feszültséged. Ezeket a 10 db-os füzéreket ha összekötik párhuzamosan, fogják adni a teljesítményt. Tehát ha 3 sor van összekötve, akkor 4400/3 egy egy sor teljesítménye. Ha csak egy sorból áll az akku, akkor minden cellának 4400mhA a teljesírmánye, és 1,2 V a feszültsége
2011. jan. 6. 13:04
 3/5 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosak voltak számomra, egyébként laptop akku felujításra adtam a fejem, házilag, ezért kérdeztem meg ezeket a dolgokat. Megnéztem 6db cella van benne, a kimenő feszültség 11.1V, és még annyit olvastam le, hogy 4400mAh, 49Wh. Azt is megnéztem, hogy elméletileg párhuzamos kapcsolású, így akkor 4400mAh, per 3, és azt is elosztva 2-vel megvan egy cella feszültsége, végül annyit szeretnék még kérdezni, hogy az ugye nem baj, ha nagyobb a helyettesített cella mAh mennyisége? Csak kevesebb ne legyen, ugye? köszönöm előre is a válaszokat:)
2011. jan. 7. 12:38
 4/5 anonim ***** válasza:
Mindig a sorbakötött akksik közül a legkisebb mAh érétkű adja az egész érétkét. Tehát pl hiába mind 4400mAh ha van köztük egy 2200mAh akkor az eégsz is 2200mAh lesz, hisz az merül le a sorba kötött akksik közül. Utána döglödni fog, majd ha erőlteted átpolarizálódik és kuka. De a gond az , hogyan kötöd sorba, mármint gyakorlatban. Összeforrasztod??? Nem lesz egyszerű!
2011. jan. 7. 13:17
 5/5 A kérdező kommentje:
azt én is figyeltem, hogy nagyon érdekes módszerrel van megoldva a cellák összekapcsolása, de valószínűleg a forrasztást fogom kipróbálni, ha addig nem találok egyébb, a halandóknak is elérhető módszert:)köszönöm szépen a választ!!!
2011. jan. 7. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!