Van egy egész jó kinézetű tv, amit meg szeretnék venni. 82cm-s lcd. Az a kérdésem hogy meg e éri úgy megvenni, hogy csak HDready-s a tv. A kérdésem lényege, hogy FullHD mindenek felett vagy nyugodtan vegyem megy a HDready-s tvt?
2011. jan. 6. 10:17
1/7 anonim válasza:
Full HD: benne van minden, csak csatlakozol és megy.
HD ready: meg tudja jeleníteni a képet, csak nincs benne MPEG4 tuner. Csak akkor számít ha kábeltévézel, és külön cucc kell hozzá hogy a műsort bevidd a tévébe.
A DVD, kamera, számítógép, stb, egyéb cuccok pedig e nélkül ugyanúgy funkcionálnak.
Szóval egyedül a tévézésnél van szerepe.
2011. jan. 6. 10:24
2/7 A kérdező kommentje:
A francba. Pont tévézéshez kell. :/ Vagyis most ez azt jelenti, hogy nem tudom kiegészítő nélkül beledugni a koaxot? Vagy bele tudom, de nem jelenít meg képet. De ez miért van? Azt hittem csak a pixelek miatt van ez az egész.
2011. jan. 6. 10:29
3/7 anonim válasza:
Hülyeség amit az előttem levő írt. Nem tuner függő. A HD ready azt jelenti, fel van készítve a HD szabványokra, de nem tudja azt, tehát pl nem fullHD a kép csak 720p (vagy esetleg az se, ezt meg kell nézni), de vannak rajta HDMi csatolók és át tudja adott esetben lefelé méretezni a jelet.
Van HD ready TV mpeg4 tunerrel. Egyébként meg ez legyen a kisebb szempont, fika pénzekért osztogatják manapság az mpeg4 tunereket. Ha fix szolgáltatónál vagy, nem antennás TV-d van akkor még az sem kell, adja a szolgáltató
2011. jan. 6. 10:50
4/7 anonim válasza:
ha kábeltévéd szatelited van akkor használhatod a HDready-t az mpeg4 tuner a földfelszini digitális mősorszórás vételéhez kell.
2011. jan. 6. 10:51
5/7 anonim válasza:
Szerintem ne ezen spórolj, megéri a FullHD, nagyon. Inkább válassz kisebbet, vagy kisebb kontrasztarányút-képfrissitőst.
2011. jan. 6. 10:54
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat. :) Az a helyzet, hogy azért tettem fel a kérdést, mert bizonytalan vagyok a HDreadyvel. Miért vegyek gagyibbat. Igaz, árban megtetszett. 80 ezerért egy 82 centis nem tűnik rossznak.
2011. jan. 6. 11:02
7/7 anonim válasza:
4 méter távolságból nincs különbség FullHD és HDready film között de én már a jövőre is gondolva FULLHD-s TV-t vennék.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!