Hogyan lehet a filmek hang dinamikáját csökkenteni? Hogy ne üvöltsenek az effektek, ha a beszédet is hallani/érteni szeretnénk.
Házilag szerintem sehogy.
Nekem volt olyan DVD lejátszóm, hogy volt benne ilyen funkció, de nem tudom ez mennyire gyakori.
Esetleg a hangbeállításoknál érdemes nézelődni, lehetséges, hogy más beállítással jó lehet, igazából ezek a hangerőarányok 5.1-hez van kitalálva, ott általában nincs vele gond.
Ha ki tudod nyerni a videóból a hangot, és ha ez ac3(dolby Digital), akkor az AC3Machine nevű programmal tudsz a dinamikát állítani.
Sőt, van olyan opció is, hogy fordított, tehát ami eddig halk volt az hangos lesz, ami hangos az halk lesz.
kevert hang esetén nem tudod ezt megcsinálni, csak akkor, ha a dialóg és az effekt nem ugyanazon a hangsávon van.
amennyiben külön csatornák vannak, akkor ezeket egymástól függetlenül tudod hangosabbá, vagy halkabbá tenni. ezután újra le kell számolni a hangot, összeilleszteni a filmmel és kész :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!