Mennyivel jobb az LCD TV-n a képe egy olyan DVD-nek, amiben van felskálázás 1080-ra?
Figyelj, én nem fogok összeveszni veled, én azt mondom, legyen igazad. Nem fogom bizonygatni azt, aminek elterjedése robbanásszerű a HD technológiában, mivel ez nem az én tisztem. Tény: A plazma JELENLEG jobb képminőséget és magasabb színhűséget, jobb kontrasztarányokat biztosít, mint az LCD. DE a plazma egy befejezett technológia, nincs benne több lehetőség. Míg az LCD nagy jövő előtt állhat. Azért csak állhat, mert beelőzheti azt egy plazmánál is gyorsabb technloógia, ez a Lézer TV. Aztán a 3D technológiák még szóba sem jöttek. További tény, hogy az LCD-s technolóiával előállított tévék MA nem lehetnek GAZDASÁGOSAN nagyon nagyobbak 100 cm-nél. Ez technológiai akadály.
A menj be egy helyre kezdetű mondatot én megspékelném, hogy menj be, és kérd, hogy sötét!!!! helyen nézhess meg egy LCD-t és egy Plazmát együtt, azonos filmmel. A hozzáértésemet nehéz úgy firtatnod, hogy nem ismersz, és nem olvasol utána. Legyen elég, hogy nekem a nappalimban LCD van (hogy miért van ez így, olvass utána) míg a hálóban egy plazma. Én nem pontozlak le, annyit kérek, olvass utána, és írd le a tapasztalatodat. Javaslom (egyik szerkesztőjeként) a http:\\www.hazi-mozi.hu -t, mely Magyarországon piacvezető az ilyetén tanácsadásban.
Jaaaaaaaaaaaaaaaaj. LCD vs. plazma:
-LCD lassú, plazma gyors
-LCD kontrasztja kicsi, plazmáé nagy
Most akkor melyik is a rosszabb?
Hogy a boltban mit látsz, az nem mérvadó. Ott ezer fénycső világít, az LCD virít, mint a pipacs. Amint hazaviszed, jön a csalódás. Tényleg sötétben kell összehasonlítani, azonos forrással (lehetőleg HD) úgy, hogy mindkettőn beállítgattad a telítettséget, kontrasztot, színhőmérsékletet. Ja, és nem feltétlenül a sikító, rajzfilmszerű színek az élethűek. Érdemes emberek bőrszínét figyelni, arra nagyon háklis a látórendszerünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!