Full HD LCD vagy Plazma esetleg led TV a jobb? Miért?
Plazmát semmiképp se vegyél, rengeteget fogyaszt, és rövid élettartamú, és egyre jobban kezd leállni a gyártása.
Konkrétan ilyen, hogy LED TV még nem létezik, csak LED háttér világítású LCD, ami szerintem jóval drágább a sima LCD-ékhez képest, pedig ennyivel többet nem tud. Érdemes lesz megvárni a LED TV-ket, amelyeknél már nem csak a háttérvilágítás lesz ledes.
Előző válaszoló nem szakmabeli az tuti, de mindegy.
Véleményem szerint plazma és lcd is lehet jó.
Óriási tévedés hogy a plazma sokat fogyaszt, ugyanis ebben csak a világos képek megjelenítésekor működik a háttérvilágítás, lcd esetén pedig állandóan, épp ezért az élettartama is rövidebb.
Plazma a sokat filmezőknek ajánlott, szebb élethűbb a színe, kontrasztosabb kép és nincs olyan effektus hogy gyors képkocnál elmosódik a kép.
Lcd a nem tv-nézésre kifejlesztett, lcd panelek monitorként való használatra lettek kitalálva.
Nem valósághű a színmegjelenítése,nem élethű a képmegjelenítése sem.
Led pedig ugyanaz mint az lcd csak ebbben nem ccfl-cső a háttérvilágítás hanem led diódás.Viszont ez tényleg kevesebbet fogyaszt.
Tehát én plazmát ajánlok,de egy kiforottabb minőségibb szintű lcd-sem lehet rossz ha mondjuk játék megjelenítésre kell.
Ha pedig valami oknál fogva led-mellett döntesz abból ne edge led-es modellt hanem full led modellt válaszd!
LED az úgy tudom játékra nagyon jó, de filmnézésre nem, mert nagyon élénkek a színei.
És igen, plazma az tényleg jó.
16:23
Lehet hogy az első válaszoló nem szakmabeli, de te sem értesz hozzá!
Mióta van a plazmának háttérvilágítása?
Én nem javaslom a plazmát.
Ha sötét képet nézel lehet hogy nem fogyaszt többet, de normális használatnál ez nem így van.
Az LCD sem tökéletes, de tv nézésre sokkal jobb.
Ez a LED őrület csak parasztvakítás, mert LED tv nincs a boltokban. Nem szabad ez alapján dönteni. A legtöbb LED-es LCD valóban csak oldalsó megvilágítású, ami kevesebbet fogyaszt valamivel, de semmivel nem jobb a képe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!