Most vettem egy M. N. C.100w-os hangszórópárt, és szeretnék neki dobozt készíteni. Hogyan számítsam ki hogy milyen méretű dobozt készítsek? ( Asztalos vagyok, nem gond a kivitelezés )
Nem írtad, hogy milyen keresztezési frekvencián üzemelne.
Nem írtad, hogy milyen dobozt szeretnél. (Nyitott, vagy zárt).
Nem írtad, hogy lesz-e más hangszóró mellette. (magas, közép)
Légyszíves részletesebben kérdezz, ha szeretnéd a segítséget.
keresztezési frekvencia: 5kHz
zárt ládát szeretnék
nem lesz más hangszóró mellette
Faanyagként pozdorja lemezt vagy ehhez hasonló bútorlapot ne használj. A minőséget csak a rétegelt (furnér) lemez garantálja és csak akkor, ha a dobozoldalak csapolással, ragasztással és erős csavarozással kötöd egymáshoz.
Tehát, ha jól értelmeztem mély-hangládát szeretnél építeni.
Minimum 50 literes kell. Légy szíves írd még meg, hogy mekkora a hangszóró átmérője
Lehet hogy félreértelmezhetően tettem fel a kérdést, elnézést kérek, egy "közép" hangszórópárról van szó, nem mélyládát építenék, hanem a házimozihoz 2 erősebb hangszórót előre. Mélyláda az van hozzá 250w-os.
A hangszóró átmérőlye 16,5 cm.
Köszönöm a válaszodat, és a segítségedet is!
Én nemnagyon értek hozzá, csak az építéshez, de ezt házilag szeretném megoldani, és az összekötözgetés az megy.
Köszönöm hogy tudsz benne segíteni :)
Légy szíves add meg a hangszóró típusát, mert érzésem szerint autóba való hangszórót vettél.
Tudtommal az M.N.C. autóhangszórókat gyárt.
Írd meg hány ohmos, hogy ajánlani tudjak esetleg tweeter-t és hangváltót.
Autóba való hangszóró, de tudtommal hangszóróépítéshez is jók az autóhangszórók.
Megkerestem a neten, ittvan minden adat róla ( hajszálpontosan ilyet vettem! )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!