Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Először életemben építek...

Először életemben építek PC-t, és nem vagyok mindenben biztos. Még nem ebben a pillanatban fogom megvenni, szóval valami változhat is még a felsoroltak közül. Egy barátom segít ebben az egészben, de azért biztosra akarok menni. Valaki segítene?

Figyelt kérdés

(Nem minden alkatrészt írok le, csak amihez kérdésem van)

1. Az MSI MAG B550 MAX WIFI jó alaplapnak számít, ,,elbírja’’ (teljesítmény szempontjából) azokat, amiket választok?

2. A most kijött AMD Radeon Rx 9070 XT-t akarom majd a gépembe tenni (eredetileg egy 7900 GRE-t terveztem, és ha nem lesz olcsóbb a 9070 XT, lehet visszatérek rá), akkor ahhoz egy Ryzen 9 5900X vagy egy Ryzen 7 5700X3D jó? Ezek jó CPU-k még 2025-ben, illetve nem lesz ez az ún. ,,bottleneck’’ ? Mivel tudom hogy inkább GPU-hoz kéne CPU-t választanom, mint fordítva.

3. RAM-nak 2 db 16 GB-os Corsair Vengeance DDR4 3600MHz -t akarok, remélem ez is jónak számít?

4. SSD-nek pedig egy Samsung 990 Pro 2 TB M.2-t szeretnék, ez is jó SSD-nek mondható?

5. Illetve ezekre elég egy 750 W-os táp? (Seasonic FOCUS PLUS Gold 750 W 80 PLUS-t néztem)

6. Ugye nem baj, ha most egy AM4 és DDR4 build-re megyek? Szerintem AM5 és DDR5 ráér, ráadásul drágább.

Igazából egy olyan gépet akarok, ami nagyobb gépigényű játékokat os el tudjon futtatni 60-120 FPS-el, annál több szerintem nagyon nem kell.

Válaszokat előre is köszönöm!

ma 19:10
 1/1 anonim ***** válasza:

AM5 drágább, de időtállóbb is.

A 990Pro sztem felesleges játékokhoz, semmi pluszt nem ad.

Az 5900X nem ajánlott játékra, az 5700X3D inkább, de ez sem gyorsabb mint egy Ryzen 5 7600. Én átgondolnám az AM5 dolgot.

ma 19:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!