Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Laptop fejlesztés, eddig 4GB...

Laptop fejlesztés, eddig 4GB DDR4 ram volt benne, 8 vagy 16GB-ot ajánlotok böngészésre és filmnézésre?

Figyelt kérdés

febr. 5. 09:09
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

#8 Lehet fröcsögni, hogy "bezzeg én újonnan veszem", de ismétlem: filléres. Memóriateszten leellenőrzöd, ha nem jó, visszaviszed. Ha elromlik, veszel másikat.

Amúgy nekem ritkán volt rossz tapasztalatom használt dolgokkal.

Azért ha valakit folyton átvernek, akkor már nehéz másra mutogatni.

febr. 5. 23:50
 12/20 anonim ***** válasza:
Használt laptop az jelenhet egy összevirusozott, alig mozduló gépet, amelyet megveszel egy magánszemélytől és azzal az erővel ki is dobod. ÉS jelenthet felújitott, csodás, külföldről raklapon behozott egy-három éves laptopot, kifogástalan állapotban. A kettő nem összetévesztendő! Ez utóbbiak szervizekben, egy-három éves garanciával kaphatók.
febr. 6. 00:01
 13/20 anonim ***** válasza:

Most memória modulokról, mint alkatrészről volt szó.

De akár alkatrész, akár teljes készülék, érdemes figyelni az eladó értékelésit. Akár üzlet, akár magánszemély. Akár Aliexpress, akár Hardverapró.

Azokon a platformokon, ahol pedig nincsenek értékelések (Facebook Marketplace, Jófogás, stb), ott pedig nem szabad drága holmit venni személyes átvétel és helyszíni tesztesztelés nélkül.

febr. 6. 00:12
 14/20 anonim ***** válasza:
0%

az persze, menjél el netről guberált 5000 Ft-os használt memóriát tesztelgetni két megyével arrébb, miközben minden városban legalább két szaros bolt van akik ilyet árulnak😂😂

azért a magyaroknak se kell a hülyeségért a szomszédba menni 🤦‍♂️

febr. 6. 04:50
 15/20 anonim ***** válasza:
Úgy látom valakinek sosem sikerült leellenőrizni az eladó értékeléseit, mielőtt valami kacatot rendelt XD
febr. 6. 13:33
 16/20 Ypszilon1980 ***** válasza:
45%
4GB Ram van a gépemben, SSD meghajtóval, simán visz minden videót akadás nélkül, nem kell oda 8GB főleg, ha a proci is lassú.
febr. 6. 14:32
 17/20 anonim ***** válasza:
52%

Memóriából a több jobb. Pláne, ha a video chip a processorba integrált és a rendszermemóriából használ.

Viszont le kell ellenőrizni, hogy egyáltalán hány modul cserélhető a gépben. (Egy ideje szokás lett, hogy gyárilag beforrasztják az alap modult és csak egy slot van a bővítésre.)

Ellenőrizni kell, hogy a processzor mennyi és milyen sebeségű memóriát kezel.

febr. 7. 06:38
 18/20 versionen válasza:

A memóriából minél több annál jobb.

Nemrég vettem laptop memóriát újat, 8 gb-ot.

6-8000,- Ft között kaphato so-dimm ami a

laptop memória foglalat tipusa.

Tegyél bele 2x8 gb-ot. Sokkal jobb lesz.

A böngésző sok memóriát foglal.

A laptopok nagy átlaga 32 gb memóriát kezel.

Tavaj vettem használt laptopot Dell Latitude 5490

i5 4 magos processzorral 8 gb rammal, ebbe raktam

a + 8 gb ramot.Lecseréltem a Win10-et Windows.11.IoT.Enterprise.LTSC-re.

Gyorsabb lett nem kérdés.

febr. 7. 08:35
 19/20 Morzsi007 ***** válasza:

Én is ezt mondom, de nyugodtan vegyen és akkor mindenki megnyugszik. Aztàn jön a meglepetés, hogy semmivel nem lett jobb.

febr. 7. 08:44
 20/20 anonim ***** válasza:

Persze, el lehet éldegélni 8GB-on, sőt, 4GB-on is. Linuxon főleg.

2 Éve még én is 8-cal toltam.

De manapság annyira olcsóak a DDR4 ramok, hogy kár szívatnia magát az embernek.

4GB már netezésre is kevés, ha egyszerre akarsz megnyitni pl. 5 lapon Aliexpresszt, vagy két videót egyszerre.

febr. 7. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!