Jobb képet biztosíthat tv nézésnél a set top box mint a CI kártya?
Figyelt kérdés
tegnap 14:36
1/12 anonim válasza:
Köze nincs a 2-nek egymáshoz, a boxon múlik minden.
2/12 A kérdező kommentje:
Lehet hogy rosszul irtam? CI kártya megy a tv be ami a kódolt csatornákat teszi elérhetővé. A set top box ba is megy ilyen kártya a tv helyett.
tegnap 14:50
3/12 anonim válasza:
Tehat attol fugg hogy a tv vegzi az MPEG dekodolast vagy a box. Nem a krtyatol fugg, hanem a tv-tol meg a boxtol.
4/12 A kérdező kommentje:
Igaz. Akkor melyik lehet a jobb kódolás szempontjábol?
tegnap 15:04
5/12 A kérdező kommentje:
Kép minőségem romlott szerintem. Set top boxal próbálnám ki,hátha jobb lenne.
tegnap 15:07
6/12 anonim válasza:
A szolgaltato elvileg garantalja, hogy a box kepes kiadni a kepet abbol az adasbol, amit kap. A tv-d gyartoja ilyet nem tud garantalni. Nekem volt, hogy regi tv MPEG dekodere keves volt mar, legalabbis en ezt gondolom, mert aztan a box "vitte" ugyanazt. De ez nem a kep minosegeben jelentkezett, hanem abban hogy szetesik a kep. Amig nem esik szet, szerintem ugyanazt a kepet kell hogy megjelenitsek.
7/12 anonim válasza:
Ha menet kozben romlik el, akkor azt gondolnam, hogy a szolgaltato varial a bitratakkal (es ezzel egyutt a kepminoseggel).
8/12 anonim válasza:
Alapvetően ugyanaz a broadcast adás megy ki mindkét esetben ugyanazzal a kódolással, felbontással és bitrátával. Az eszköz dekódolási képességeitől függően lehet ugyan minimális különbség de nem számottevő. Csak emiatt ne kérj CI modul helyett boxot.
9/12 Szervizmérnök úr válasza:
Kártya csak a titkosított adatfolyam visszafejtéséhez szükséges kulcsot biztosítja, minőséghez nincs köze.
Akinél a kép szétesik, az a bemenő jel problémáiból fakad és van olyan, hogy egyik tuner kicsit érzékenyebb, azzal nem esik szét, már amikor a határértéken van a jelszint / jelminőség.
Továbbá a digitális adatfolyamban hibajavító biteket is átvisznek bizonyos arányban, amin a vevőprocesszor dolgozik (gyakorlatilag a hibás jel kijavítása nagyobb terhelést okoz a processzornak), ebben is lehet némi különbség, hogy a TV vagy box teljesít jobban.
De ha sikerült a javítás, nem látunk / hallunk kihagyásokat, annál jobb már nem lesz a minőség.
10/12 anonim válasza:
A box tud rontani rajta miután dekódolta. Régen hallottam olyat egykori UPC-nél, hogy ha kivetted a kártyát a boxból még azelőtt, hogy először bekapcsoltad, akkor nem párosodtak össze és át tudtad rakni a tévébe egy CA modullal, akkor azzal párosodott össze (bár ez nem tudom hogy működött, mert DVB-C-n nincs visszirány, a tévé csak vesz, de küldeni nem tud) és sokkal jobb volt a kép, mint a saját boxukon keresztül. Hogy ebből mi igaz és mi nem azt nem tudom, de tény, hogy a dekódolt kép feldolgozása lehetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!