Newhirl kérdése:

Nintendo gameboy probléma méghozzá nem tudom melyik az a játékprogram amelyben emlékeim szerint egy talán bolygón lévő vagy a világűrben lévő bázisról vagy anyahajóról felszáll egy talán x szárnyú űrhajó vagy csillag vadászgép ?

Figyelt kérdés
Az űrhajó felszálláskori hangja mikor is a pálya vagy szint kezdődik a játékprogramban olyan sustorgó gyorsuláskor magasodó FM zaj . . Legalábbis ilyesmire emlékszem talán starwars jellegű de nem biztos .. már néztem több starwars játékot a YouTubeon de nem jön be . . Anélkül a program nélkül csak fél ember vagyok . .

dec. 14. 00:36
 1/7 anonim ***** válasza:

ask chatgpt.

A leírás alapján több játék is szóba jöhet a Nintendo Game Boy korszakából, de az alapján, hogy a játék űrhajós témájú, és a felszállás hangjára emlékszel, néhány lehetséges cím:

1. Solar Striker

Ez egy klasszikus, felülnézetes shoot 'em up játék, amelyben egy űrhajóval kell ellenséges flottákon keresztülhaladni. Bár nem Star Wars-téma, a játék hangeffektusai jellegzetesek, és hasonlíthatnak az általad említett „sustorgó” hangra.

2. R-Type

Egy híres sci-fi shoot 'em up játék, amelyben egy futurisztikus űrhajóval kell különböző szinteket teljesíteni. Ez a játék talán közelebb állhat az általad említett „x-szárnyú” vagy „csillagvadász” stílushoz.

3. Gradius: The Interstellar Assault

A Gradius széria része, amely szintén egy oldalnézetes űrhajós játék. A játékban a felszállás vagy indulás animációja és a hangeffektek is hasonló élményt nyújthatnak.

4. Nem Star Wars-játékok

Bár említetted a Star Wars-t, lehet, hogy más űrhajós témájú játékokról van szó. Érdemes még megnézni a Star Hawk című játékot, amely kevésbé ismert, de szintén Game Boy platformra készült.

Ha egyik sem tűnik ismerősnek, érdemes megpróbálni visszaidézni, hogy a játék felülnézetes, oldalnézetes vagy 3D-stílusú volt-e, és milyen további játékmeneti elemekre emlékszel. Ha bármilyen további részletet fel tudsz idézni (például az ellenségekről, szintekről), segíthet a pontos azonosításban!

dec. 14. 02:15
 2/7 anonim ***** válasza:
Volt ilyen Star Wars játék PC-re, de nem emlékszek a nevére. A hang sem biztos.
dec. 14. 12:23
 3/7 A kérdező kommentje:
a feldobott játékcímek közül egyik sem nyert .. azt tudom hogy a kis " egyszemélyes " ürhajó az x szárnyúhoz hasonlított és felűlnézetben indult el a pályájáról lentről felfelé haladt . . de az hogy ez maga a játék vagy egy bevezető képsor azt nem tudom . . mindenesetre büszke volt a gazdája a játékra hogy az megvan neki . .
dec. 14. 18:30
 4/7 A kérdező kommentje:
amit találtam videót 31 perc 30 másodpercnél nintendo 8 bites ( NES ) tv játék konzolon egy részlet van benne amihez a játék pálya hasonlít . . nem kizárt hogy starwars és hogy 1991 - ben készült de nem találok ilyen gameboy játékot . youtubon van és megpróbálom belinkelni . . . https://www.youtube.com/watch?v=chpGkgCKmIA&t=160s
dec. 17. 11:59
 5/7 anonim ***** válasza:

Hasonlít az előbb linkelthez a "The Guardian Legend".

De az "Nintendo Entertainment System (NES)", tehát nem a "Game Boy".

Viszont "gyorsuláskor magasodó FM zaj" az nagyjából ott van.

Volt még valami ehez hasonló játék, de nem találom.

Most akkor gameboy, vagy egyéb Nintendo játék volt?

dec. 18. 00:51
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerintem nézd végig ezeket:

[link]

(meg esetleg a GBC-seket is.)

Nincs itt az összes létező játék, de azért az ismertebbek itt vannak. Hátha..

dec. 19. 00:02
 7/7 A kérdező kommentje:
guardian legend nem . . túl gyors is és hangja sincs az űrhajónak ... game boy - ra kell . . amire emlékszem annak komolyabb grafikája volt és emiatt is talán lassúbb is volt a pálya scrollozása fentről lefelé de köszönöm a tippet tippeket .
dec. 19. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!