Richárd0212 kérdése:

Windows11 PC-m miért nem indul el elsőre?

Figyelt kérdés

Helló.Van egy számítógépem már egy éve megvan. Windows 11el volt telepítve,win.updaten frissítettem és kék halál lett.Újra lett telepítve újból win11el és azt a hibajelenséget produkálja hogy ha beakarom kapcsolni beindul egy pillanatra a ventilátorok és a ledek is, de rögtön leáll,utánna ha újra bekapcsolom megy szépen.A biosba próbáltam beálítani a bootolást normálra,fastra,ultra fastra ill. rendszerhibánál is kikapcsoltam az automatikus újraindítást de hiába.Az op rendszer eredeti.

Továbbra Jbl fejhallgatomat nem látja a hangkimeneteli eszközöknél,de az eszközkezelőbe igen.

GigabyteB450 Aorus Pro alaplap

AMD Ryzen9 3900x 12x24 cpu

32GB DDr4 3200MHz ram

MSI Radeon 6700XT MECH2x 12GB OC vga

Adata SX8100NP 512GB NVME

Kolink Enclave 700gold táp

Segítőkész válaszokat köszönöm előre is!

tegnap 20:10
 1/3 anonim ***** válasza:
56%

Ha második bootolás után betölt de első bootolásnál nem. Az alábbiak állnak fent:

- a hibát nagy valószínűséggel extrapolálod. Nincs jelen annyiszor mint állítod. Ez módosító tényező.

- bár a hardvert leírtad, ez nem segít sokat a probléma azonosításában.

- a további kérdéskör pedig újabb kérdéseket nyit meg.

Mivel a számítógép megfelelően működik második indítás után gyanítható, hogy valamilyen memória állapot hiba lehet ami első induláskor alaphelyzetbe áll, így második indításkor rendesen megy. Tehát a hiba kikapcsoláskor keletkezik.

A fülhallgatód vezetékes? Tudod használni, szól belőle hang?

Több mint valószínű hogy a kezdeti Windows 11-es hibák amik később javításra kerülnek. Hardveres hibára utaló jelet nem látok. Naprakészen tartod a géped frissítések szempontjából

tegnap 21:09
 2/3 anonim ***** válasza:

Windows-ban kapcsold ki a fast startup-ot.

[link]

tegnap 21:25
 3/3 Ypszilon1980 ***** válasza:

Ennek más oka is lehet, nem csak a win hibája. Ha újratelepíted, ilyenkor le kell teljesen formázni a winyót rajta, és úgy újra. Fast boot-ot kapcsold ki, bár ha eddig így működött, akkor nem ez a gondja. Lehet táphiba, winchester hiba, vagy SSD hiba, esetleg memória gond, sőt én Bios-ban az óra/dátumot is megnézném, az jó-e, esetleg ha elindul Windowsban is.

"Továbbra Jbl fejhallgatomat nem látja a hangkimeneteli eszközöknél,de az eszközkezelőbe igen."

Ezt elég nehéz így értelmezni.

tegnap 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!