Lehet-e egy asztali tv állvány üveglapjába új furatokat fúrni házilag?
Egy Stell SHO4800 állványra tennék tévét, úgy hogy a tévé kijelző síkja egy vonalban legyen a szekrény síkjával. Ekkor azonban a tartó üvegtalpa kb. 10 cm-re előre lógna a szekrény elé. Nyilván a tartót úgy méretezték, hogy ne billenjen előre, ezért van a függőleges oszlopa egészen hátul. Ha mélységének kb. a közepére fúrhatnék új furatokat, akkor az elképzelésem teljesülne (persze a talpat valamilyen módon rögzíteném a szekrény lapjához, hiszen enélkül már nem lenne stabil, de ez a kisebbik gondom).
Még soha nem próbáltam üveget fúrni, ez pedig gondolom biztonsági üveg, amit esetleg nem is lehet. Köszönöm, ha tud segíteni valaki.
Ezek a TV üveg állványok sajnos nem olyan biztonsági üvegek, mint a SPAR boltok ablakai. Ha leesik, eltörik, ezt tény. Persze erős, vastag, de kb. normál üveg, bevonva valami réteggel.
Ugyanúgy üvegfúróval kell hozzá, de inkább valami tartósabb, keményebb fajtából, a vastagabb üveg miatt.
Vídia keményebb, mint az üveg, azaz közönséges vídiabetétes falfúróval is megoldottam, amikor kellett.
De TV-t jobb szerintem talp nélkül, vagy leengedni a szekrény felületéig vagy kicsit feljebb beállítva, hátulról pedig egy barkácsolt támasszal / tartóval megoldani, hogy megálljon.
#4/6
Ez a megoldás nekem is eszembe jutott, akár úgy is, hogy a talp és az oszlop az eredeti módon van összeszerelve, a vízszintes tartót pedig az oszlop ellenkező oldalára csavaroznám fel. A talp rögzítését a szekrényhez valamilyen oldható módon kell megoldani, a bizonytalan kimenetelű üvegfúrás elmaradhatna.
Köszönöm a többi hozzászóló segítségét is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!