Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Lehet-e egy asztali tv állvány...

Lehet-e egy asztali tv állvány üveglapjába új furatokat fúrni házilag?

Figyelt kérdés

Egy Stell SHO4800 állványra tennék tévét, úgy hogy a tévé kijelző síkja egy vonalban legyen a szekrény síkjával. Ekkor azonban a tartó üvegtalpa kb. 10 cm-re előre lógna a szekrény elé. Nyilván a tartót úgy méretezték, hogy ne billenjen előre, ezért van a függőleges oszlopa egészen hátul. Ha mélységének kb. a közepére fúrhatnék új furatokat, akkor az elképzelésem teljesülne (persze a talpat valamilyen módon rögzíteném a szekrény lapjához, hiszen enélkül már nem lenne stabil, de ez a kisebbik gondom).

Még soha nem próbáltam üveget fúrni, ez pedig gondolom biztonsági üveg, amit esetleg nem is lehet. Köszönöm, ha tud segíteni valaki.

#TV tartó #Üveglap fúrása
tegnap 15:05
 1/7 anonim ***** válasza:

Ezek a TV üveg állványok sajnos nem olyan biztonsági üvegek, mint a SPAR boltok ablakai. Ha leesik, eltörik, ezt tény. Persze erős, vastag, de kb. normál üveg, bevonva valami réteggel.

Ugyanúgy üvegfúróval kell hozzá, de inkább valami tartósabb, keményebb fajtából, a vastagabb üveg miatt.

tegnap 15:13
 2/7 anonim ***** válasza:
51%
Nem
tegnap 15:20
 3/7 Szirty ***** válasza:
67%
Ha azt akarod hogy a fúrt lyuk körül maradjon üveg, akkor nem.
tegnap 15:32
 4/7 anonim ***** válasza:
44%
Az üvegtalpat szereld rá fordítva, hogy befelé álljon, és valami bilincs segítségével fogasd a szakrényhez.
tegnap 15:57
 5/7 anonim ***** válasza:
Az üveg kifurása nem egy nagy történet. A megoldás stabilitását leirásod alapján nem tudom megitélni.
tegnap 16:59
 6/7 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

Vídia keményebb, mint az üveg, azaz közönséges vídiabetétes falfúróval is megoldottam, amikor kellett.

De TV-t jobb szerintem talp nélkül, vagy leengedni a szekrény felületéig vagy kicsit feljebb beállítva, hátulról pedig egy barkácsolt támasszal / tartóval megoldani, hogy megálljon.

tegnap 17:32
 7/7 A kérdező kommentje:

#4/6

Ez a megoldás nekem is eszembe jutott, akár úgy is, hogy a talp és az oszlop az eredeti módon van összeszerelve, a vízszintes tartót pedig az oszlop ellenkező oldalára csavaroznám fel. A talp rögzítését a szekrényhez valamilyen oldható módon kell megoldani, a bizonytalan kimenetelű üvegfúrás elmaradhatna.

Köszönöm a többi hozzászóló segítségét is.

tegnap 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!