Milyen headset-et ajánlanátok játékra, kb. 20 000 Ft-ig, PC-hez, online játékokhoz, és esetenként online munka megbeszélésekhez?
Egy több éve használatban lévő (bevált) Genius HS-G680-ast váltana. Jó lenne, ha az ajánlott headset a G680-asnál jobb minőséget képviselne hangzásban, anyaghasználatban, tartósságban.
A G680-as dupla fejhidas, 50-es hangszórók vannak benne, tudja a virtuális 7.1-et; RGB világítása is van, és mára teljesen elkopott, lemorzsálódott a műbőr bevonata.
Örülnék ha valaki olyan (is) válaszolna, aki maga is használta korában a G680-ast, és arról váltott jobbra. Érdekelne, hogy mire váltott és azt mire használja, mennyit használja naponta, és milyenek vele a tapasztalatai.
Az is érdekelne, hogy aki, használt már valamilyen virtuális hangrendszert (pl. 7.19 tudó eszközt és olyat is ami kezelni tudja a DTS:X hangformátumot, annak milyen tapasztalata vannak. valóban jobb élmény tekintetében a DTS:X-es eszköz?
Egy korábbi hsz-ban azt írta valaki, hogy teljesen felesleges "gaming" megjelölésű headsetet venni, mert ezek irreálisan drágítanak az eszközökön. Ezzel kapcsolatos véleményeket is köszönettel vennék.
A kérdés részletezésében a "... (pl. 7.19 tudó eszközt ..." szövegben elírás van.
Ezt szerettem volna írni: "... (pl. 7.1) tudó eszközt ..."
Egy sztereó fülhallgatónál a "7.1 tudás" csak szoftveres. Megbeszéléshez nem kell.. játékhoz meg úgyszintén semmi értelme.
Ha bevált a fejhallgató vedd ugyanezt. Hasonló árkategóriában ma sem fogsz nagyon sokkal jobbat kapni.
Elegánsabb megjelenés: SteelSeries Arctis Nova 1
Ha nem fogadod meg a tanácsom és ragaszkodsz arra hogy a dobozra 7.1 legyen írva : Hama urage 7.1 (vibrációs motor, saját hangerő szabályzó)
Köszönöm a választ.
Már nem kapható a HS-G680-as, gondolom egy régi gyártmány.
Nem vagyok képben a 7.1 jelentőségét illetőleg, nem én vagyok a használója, az új is ajándékba lesz.
A 7.1 egy térhangzás rendszer a Dolby Digital által fejlesztve. A lényege hogy elől 2 front hangszóró adja a bal és jobb hangokat egy center hangszóró a beszédet és egy mélysugárzó .1 a mélyhangokat
Hátul pedig két két hátsó bal és jobb hangokat felelős hangszóró. Ez összesen 8 hangszóró 7+1 7.1
Na most egy fejhallgató esetén van két hangszóró a bal fülbe és a jobb fülbe. Ez semmilyen formában nem tud utánozni a szoba 4 sarkára elhelyezett 7+1 fizikai hangszórót (és mélysugárzót) csak szoftveresen lögyböl valamit.
Ezért én jellemzően javaslom hogy az ilyen gaming technológiákat meg 7.1 humbukulást kerüljük, mert ez nem hogy javít csak ront az élményen és a minőségen. De persze mint minden ezt is jó marketinggel elleheted adni.
Ezért nem javasoltam ezt. De az általam írt két fülhallgató mindkettő jó. Talán a Hama nagy előnye hogy saját hangerő szabályzója van és nem a Windows hangerőt állítja ami nagy +.
Ugyanakkor a hs-g680 én megtaláltam, még forgalmazzák, de persze a változatosság se árt.
Újfent köszönöm a sok hasznos infót.
Kérlek, írd meg a linket, amit találtál, ahol még forgalmazzák a HS-G680-ast.
(Én munka mellett max. sportesemények és filmek nézésre, zenehallgatásra használom a számítógépet. Nem játszom.
Sokéves 1-2000 forintos noname fejhallgatóim vannak. Amire kell, arra tökéletesek.
Ezért is írtam, hogy nem igazán vagyok képben, hogy játék szempontjából milyen tulajdonságok/paraméterek fontosak egy fejhallgatónál és mikrofonnál. S mivel ajándékba lesz, nem szeretnék nagyon mellényúlni. Bár cserélhető a portéka, azért csak jó lenne olyat venni, aminek első meglátásra tud örülni a megajándékozott. :) Ezért is gondoltam, hogy ha valami olyan tudású, vagy jobb az új, mint a régi G680-as, akkor az talán nem nagy mellényúlás.
Ugyanakkor teljes mértékben igazad van. "a változatosság se árt"
Ha jót akarsz magadnak:
Amazon.de (próbáld ki ha nem tetszik szállítással együtt visszafizetik!)
Philips SHP 9500 /9600 ha több basszus kell
Fiio jt1
Dac: cx319913
V-mod, Boom microphone
Reddit fórum további információkért.
Gamer fejhallgatót nem veszünk!
Ezek hangminősége,térhangja sokkal jobb és nem is romlanak el pár éven belül!
Viszont hang minőségben, térhangzásban
egy másik dimenzió, és nem is romlanak pár év alatt mint egy gagyi gamer headset.
Általános szakvélemény, hogy nem veszünk gamer headsetet nem jó az ár-érték arányuk!
Az elterjedésük a reklámoknak, sponzorációnak,lefizetett youtubeberek köszönhető, na ez a rá "tukmákolás".
Mintha a 240p filmezést akarnák összehasonlítani 1080p-vel na ekkora a különbség.
Azt a 10-20 ezer forintot néha bizony rá kell fizetni, hosszútávon még olcsóbb is, mert ezek 10 év múlva is müködni fognak.
AliExpress is érdemes körül néni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!