Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Belenéztem egy 100mw piros...

Belenéztem egy 100mw piros lézerbe. Örökrígy marad?

Figyelt kérdés

1 napja történt de még mindig látom a pontot ami miatt nem tudok olvasni...

Helyre jön 1-2 héten belül?

(NORMÁLIS VÁLASZOKAT)

dec. 8. 10:35
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Miéééért??
dec. 8. 10:36
 2/13 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem sürgősen keress fel egy szemorvost! Ez nem játék!
dec. 8. 10:39
 3/13 anonim ***** válasza:

2009-ben volt velem is egy lézeres eset, 2016-ben még itt írtam róla hasonló kérdésnél, hogy még nem múlt el nyomtalanul. És nem is az én hibám miatt, hanem motorozás közben egy panelházból lézerrel szórakozó gyerekek miatt történt. Lehet hogy nem helyrejött, csak az agyam megtanulta kikompenzálni. De pár évig amíg suliba jártam, borzasztó zavaró volt, a füzetre nézve egy sötét folt volt a látómezőmben, amire eleinte reflexszerűen oda akartam nézni, de ahogy mozdult a tekintetem, a folt ment vele együtt. De már elmúlt szerencsére.

Szemorvos esetleg meg tudja nézni, de konkrétan nem nagyon tud vele mit kezdeni, csak vizsgálják, hogy javul, vagy sem.

[link]

dec. 8. 11:01
 4/13 anonim ***** válasza:
Az #1 komment alatti kérdést én is feltehetném neked....
dec. 8. 11:08
 5/13 A kérdező kommentje:
Hát megpróbálok elmenni orvoshoz
dec. 8. 14:00
 6/13 A kérdező kommentje:

Nem fekete csak milyen színes azon a ponton. De minthogyha már kezd el lesz szűkülni az a színes pont a látásomban.

Szerintem rendben

dec. 8. 14:02
 7/13 A kérdező kommentje:
*Szerintetek rendben?
dec. 8. 14:02
 8/13 anonim ***** válasza:

Minek néztél bele?

Doki nyilván többet tud...

dec. 9. 15:25
 9/13 A kérdező kommentje:
Véletlen volt de viszont már javul a látásom
dec. 10. 00:14
 10/13 anonim ***** válasza:

Nem az javul. Az agy megtanulja kijóavítani a retina pixelibáját.

Amit ott látni fogsz, azt az agyad a környezetből rakja össze, pont úgy, mint a sárgafolt esetében.

A retinádnak az a része végleg kiégett.

dec. 10. 10:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!