Milyen szettet vegyek a MindigTv ingyenes csatornáinak a nézéséhez? (Antenna+Settopbox)

Figyelt kérdés
Budapest 15. kerületében szeretném nézni a Mindig Tv alap szolgáltatását (10 csatorna). Annyit sikerült kiderítenem, hogy egy antennát és set top boxot kell vegyek hozzá. Beltéri antenna megfelelő? Van valamilyen paraméter, amit mindenképp nézni kell? A set top boxnál mire kell figyelni? Csak mert eltérő árakkal lehet találkozni. Tud valaki valamit ajánlani?

dec. 7. 15:02
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha a tévé az elmúlt kb. 15 évben készült, nem kell set top box, csak antenna.

[link]

dec. 7. 15:17
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

"Beltéri antenna megfelelő?"

A MindigTV-nek van erre térképes segédlete:

[link]

[link]

"A set top boxnál mire kell figyelni?"

Ha a TV-ben nincsen DVB-T tuner, akkor kell set-top box.

Lényeges, hogy tudja a DVB-T MPEG4 szabványt. Ezen belül az ingyenes adások AVC (H.264) videótömörítéssel és MPEG 4 Layer2 vagy AAC hangtömörítéssel vannak tömörítve:

[link]

szóval arra kell ügyelni, hogy ezeket tudja.

dec. 7. 15:27
 3/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mind a két választ! A TV 1 éves, de sajna ilyen noname Sencor. A menüben csak a műholdakra való hangolási funkciót találtam meg, tehát szerintem a menü hiányossága miatt nem tud ezekre rákeresni ezért inkább set top boxxal oldanám meg. (Nem vagyok szaki, de menü gyérségéből én erre következtettem.)
dec. 7. 15:41
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

"A TV 1 éves, de sajna ilyen noname Sencor."

Pontos típus?

Mert amit találtam a legkisebb, csak HD-s TV:

[link]

is rendelkezik DVB-T tunerrel.

dec. 7. 15:50
 5/9 A kérdező kommentje:
4/4 pontosan ez az a TV! Akkor megnézem csak antennával. Most azt néztem, hogy a Mindig Tvnél a "Kültéri min." kategóriába esik bele a hely, ahol lakom. De így is úgy látom, hogy csak a kültéri antennát tekinti antennának. Nem nagyon írnak semmit a beltériekkel.
dec. 7. 16:09
 6/9 A kérdező kommentje:
Közben kaptam egy ablakra tapadós koax kábeles antennát és a Sencor menüjében is meglett a dtv hangolás. Ugyanakkor szerintem nem kap tápot ez az antenna, mert semmit sem talál. Keresek egy tápos antennát.
dec. 7. 17:09
 7/9 anonim ***** válasza:

"pontosan ez az a TV! Akkor megnézem csak antennával."

Az antennát az "RF IN(T2)" csatlakozóra

[link]

kell csatlakoztatni.

"azt néztem, hogy a Mindig Tvnél a "Kültéri min." kategóriába esik bele a hely, ahol lakom."

Akkor ezek szerint "az épületen kívül, talajszint felett legalább 1.5 méter magasan (házfal, erkély, terasz) elhelyezett erősítős kültéri vevőantenna" javasolt.

Ha jól néztem, a XV. kerületből talán a Hármashatár-hegyi adó

[link]

a legoptimálisabb, ha rákospalota széléből nézem:

[link]

kb. 12 km-re van szóval egy kicsivel nagyobb nyereségű antenna:

[link]

dec. 7. 17:13
 8/9 anonim ***** válasza:

"Közben kaptam egy ablakra tapadós koax kábeles antennát és a Sencor menüjében is meglett a dtv hangolás."

Gyanítom mert érzékeli, hogy kötöttél rá antennát. De az tapadós (gyanítom szimpla bot-) antenna nyeresége kicsi.

"Ugyanakkor szerintem nem kap tápot ez az antenna, mert semmit sem talál."

Két fajta antenna van: a passzív, erősítő nélküli (az említett antenna ilyen), aminek nem kell külső táplálás; és az aktív, erősítővel egybeépített, aminek meg kell.

dec. 7. 17:28
 9/9 anonim ***** válasza:
BP-n kb egy drótot bedugsz a DVB-T képes TV-d antennacsatlakozójába, és már nézheted is.
dec. 9. 00:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!