Milyen szettet vegyek a MindigTv ingyenes csatornáinak a nézéséhez? (Antenna+Settopbox)
Ha a tévé az elmúlt kb. 15 évben készült, nem kell set top box, csak antenna.
"Beltéri antenna megfelelő?"
A MindigTV-nek van erre térképes segédlete:
"A set top boxnál mire kell figyelni?"
Ha a TV-ben nincsen DVB-T tuner, akkor kell set-top box.
Lényeges, hogy tudja a DVB-T MPEG4 szabványt. Ezen belül az ingyenes adások AVC (H.264) videótömörítéssel és MPEG 4 Layer2 vagy AAC hangtömörítéssel vannak tömörítve:
szóval arra kell ügyelni, hogy ezeket tudja.
"A TV 1 éves, de sajna ilyen noname Sencor."
Pontos típus?
Mert amit találtam a legkisebb, csak HD-s TV:
is rendelkezik DVB-T tunerrel.
"pontosan ez az a TV! Akkor megnézem csak antennával."
Az antennát az "RF IN(T2)" csatlakozóra
kell csatlakoztatni.
"azt néztem, hogy a Mindig Tvnél a "Kültéri min." kategóriába esik bele a hely, ahol lakom."
Akkor ezek szerint "az épületen kívül, talajszint felett legalább 1.5 méter magasan (házfal, erkély, terasz) elhelyezett erősítős kültéri vevőantenna" javasolt.
Ha jól néztem, a XV. kerületből talán a Hármashatár-hegyi adó
a legoptimálisabb, ha rákospalota széléből nézem:
kb. 12 km-re van szóval egy kicsivel nagyobb nyereségű antenna:
"Közben kaptam egy ablakra tapadós koax kábeles antennát és a Sencor menüjében is meglett a dtv hangolás."
Gyanítom mert érzékeli, hogy kötöttél rá antennát. De az tapadós (gyanítom szimpla bot-) antenna nyeresége kicsi.
"Ugyanakkor szerintem nem kap tápot ez az antenna, mert semmit sem talál."
Két fajta antenna van: a passzív, erősítő nélküli (az említett antenna ilyen), aminek nem kell külső táplálás; és az aktív, erősítővel egybeépített, aminek meg kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!