Az xbox pro kontrollerek miért kerülnek 2-3x annyiba mint a simák?
Ha a pro alatt az elite szériát érted, leírják.
Azért mert "profiknak" készülnek vagyis a célközönség gyakorlatilag akármennyit kifizet értük. Ha megnézel más, hasonló tudású cuccokat azok is hasonlóak árban sajnos. Nekem van több is, szerintem iszonyúan túlárazottak még akkor is ha sokkal többet kínálnak mint az alapmodell. Leginkább az cseszi a csőrömet, hogy bár az irányító nagy része minőségi anyagokból van összerakva, más része - fontos részek mint pl az analóg - gyakorlatilag ugyanaz ami az alapban van. Tehát ugyanúgy elszáll drifttel rossz esetben hónapok alatt mint a normál. Aztán ha kifutottál az egy év gariból akkor meg nézhetsz. A másik, hogy a minőségbiztosítás a cégnél kritikán aluli az utóbbi években. Az Xbox Elitev1 platform nagyon jól össze volt rakva (bár az analóg ott is elmehetett), egyetlen hátránya volt, hogy a gumi markolat bizony simán lefoszlott róla fél év használat után ami amúgy iszonyat igénytelenség, de az irányító használható maradt. Az Elitev2 platform viszont egy rakás kaka, a bumperek (LB-RB) és az A gomb akár a dobozból kivéve hibás lehet vagy hamar elromolhat.
Nekem elsősorban ezek azért vannak mert Xboxon használom őket, de ha PCd van akkor ott érdemes lenne körülnézni más gyártóknál is. Vannak olcsóbb (kisebb tudású) és drágább (több tudású) irányítók is, de azok tartósságáról nem igazán tudok nyilatkozni. Én a viszonylag új Razer Wolverine V3al szemezek. A vezeték nélküli változat horror árban van és az akksija jóval kevesebbet bír mint az Elitev2, de minden másban jobb. Állítólag lesz belőle egy vezetékes változat is ami jóval elérhetőbb árban lesz valamikor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!