Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Egy ilyen dióda és kondis...

Egy ilyen dióda és kondis fesz. sokszorozónál a D2 és C2 2x annyit bírjon (legalább) mint a bemenet csúcsértéke, a D3 és C3 4x annyit... és így tovább?

Figyelt kérdés
[link]
nov. 7. 12:38
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem az nem én vagyok.

Csak arra akartam utalni hogy nem a bemenet feszültségének többszörösével kell számolni hanem az előző fokozat többszörösével :)

nov. 7. 15:38
 2/4 A kérdező kommentje:

Minden lépésnél dupláz.

Majd úgyis megerősít egy nálad okosabb. :/

nov. 7. 15:49
 3/4 retektorta ***** válasza:
Régen csináltam ilyet, és úgy emlékszem (és a rajzból is ez jön le), hogy minden kondi és dióda ugyanakkora feszültségnek van kitéve, tehát nem úgy van ahogy írod.
nov. 7. 16:55
 4/4 anonim ***** válasza:
C1 a váltakozó feszültség csúcsértékére, C2, C3, C4 a váltakozó feszültség csúcsértékének kétszeresére töltődik fel. A diódákra kerülő zárófeszültség a váltakozó feszültség 2√2-szöröse.
nov. 7. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!