Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Az One TV-nél miért nincs...

Az One TV-nél miért nincs olyan menüpont, ahol be lehet állítani, hogy a set top box mikor kapcsolódjon ki?

Figyelt kérdés
Az Energiagazdálkodási mód menüpontban kétféle energiagazdalkodási mód van: a Passzív készenlét és az Aktív készenlét. Mivel megszünt az analóg adás, ezért a TV már csak monitorként használható. Set top box nélkül nem lehet tévét nézni. Azt meg sehol nem tudom beállítani, hogy a set top box hány perc múlva kapcsolódjon ki.

tegnap 15:00
 1/4 anonim ***** válasza:
Nagyon egyszerű, amikor kikapcsolod a tévét, vele a boxot is.
tegnap 15:21
 2/4 A kérdező kommentje:
Válasz: a TV-t be tudom állítani, hogy automatikusan kapcsolódjon ki. Viszont ha elalszom, akkor a TV ugyan kikapcsolódik, de a set top box egész éjjel menni fog.
tegnap 15:22
 3/4 anonim ***** válasza:
Micsoda katasztrófa..
tegnap 15:55
 4/4 anonim ***** válasza:

Van master-slave hálózati elosztó, ilyet használok vagy tíz éve; van túlfeszültség védelme is.

A master dugaljba van csatlakoztatva az asztali számítógépem, van 3 slave dugalj, ezek közül kettőt használok: a monitor és a nyomtató van oda dugva.

Ha a master dugaljban adott mértékű fogyasztás van (bekapcsolom a számítógépet), akkor a slave dugaljakban is megjelenik a hálózati feszültség.

Van egy potencióméter, azzal élesen beállítható a határ, hogy mikor legyen a slave aljzatokban feszültség, mikor ne.

Pontosan olyat, amilyet használok, már nem látok, jól meg is drágultak, de vannak, eltérő dugalj darabszámmal.

A master dugaljba csatlakoztatod a TV készüléket, és ha akárhogy kikapcsolódik, készenléti állapotba kerül, akkor lecsökken az áramfelvétele, amitől a slave dugalj(ak)ban megszűnik a feszültség. Ha ott a set top box van, akkor nem lesz hálózati feszültsége. A TV bekapcsolásával a set top box kap hálózati feszültséget.

Persze, nem tudom erre mennyire jó, mert így a set top box nem pihenésből ébred, hanem újraindul.

Nekem sosem sikerül elaludni TV nézés közben. Ha nézem, és elálmosodom, akkor „szundiba” küldöm a TV-t is, a set top boxot is, és megyek aludni.

tegnap 16:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!