Melyiket veszélyesebb bedugva hagyni? Egy laptopot, egy okostelefont, egy digitális fényképezőgépet vagy egy hajszáírítót? És miért?
Figyelt kérdés
okt. 21. 08:26
1/8 anonim válasza:
Szerintem csak a hajszárítót nem olyan veszélyes bedugva hagyni, mert abban nincs akku, ami melegszik.
2/8 anonim válasza:
Egyik sem veszélyes, ha nem valami kőkorszaki vagy házibarkács berendezés ami képes túltölteni az akkut.
3/8 anonim válasza:
Én nem egyszer mentem már el itthonról úgy, hogy töltőn volt valami, és még egyszer sem gyulladt ki... Persze nem lehet kizárni, de a kockázat szinte nullára csökkenthető gyári, vagy legalább "normális" eszközök (töltő, kábel) használata esetén. A hajszárító sem veszélyesebb, mint pl. a kávéfőző, ami szintén folyton be van dugva.
4/8 anonim válasza:
Pár házra tőlünk nemrég égett ki egy szoba a töltőn hagyott laptop miatt. Azt pontosan nem tudom, hogy a töltő vagy a laptop volt a ludas.
5/8 Szervizmérnök úr válasza:
Laptopot abban az esetben, amikor már elhasználódott az akku és azon belül is egy ritkábban előálló probléma miatt.
Amikor a laptop akkuja már gyengélkedik, azt mindenki észreveszi. Legtöbb esetben ebből nem származik baj, csak nem tudod rendesen használni
De azért nem javasolt ilyenkor már erőltetni a dolgot, mert van egy kisebb százalékban előforduló jelenség, ami miatt ki is gyulladhat és még a BMS sem tudja kivédeni. (Lenne rá módszer, csak nem úgy oldják meg a konstrukciót, egy kis spórolás okán.)
A laptop tápegysége nem tud ilyen kárt okozni, ami nem is töltő, mert a gépen belül van a töltőáramkör és ha az túl akarna tölteni, még akkor is ott az akkun belül figyelő BMS, ami erre letilt.
6/8 anonim válasza:
Egyik sem. Nekem Most IS töltön Van a laptopom ,
7/8 anonim válasza:
Aki szerint nem veszélyes, az ostoba. Remélem úgy jár, mint az egyik munkatársam. Égjen le neki is a lakása.
8/8 anonim válasza:
A legveszélyesebb a töltő, mindegy, hogy laptop vagy okostelefon, de lehet tablet is. Az akkuk közül az utángyártottak a legveszélyesebbek, tüzet okoznak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!