Vettem egy fülhallgatót amin a következő adatok szerepelnek.
Névleges feszültség: 5V
Névleges áram: 1A
Akkumulátor: 300mAh
Ha jól értelmezem akkor max. 5V 1A-rel tölthetem.
Nekem az 1A tűnik soknak. Nem inkább csak egy sima USB-ről kellene tölteni?
Úgy tudom az csak 500mA.
Vagy nem probléma az 1A ?
#Fülhallgató töltés
okt. 2. 18:29
1/8 anonim válasza:
Az akkumulátorhoz töltő kell!
Amiről te beszélsz, USB akármicsoda az nem töltő, csak tápegység. Azt direktben ne kösd rá az akksira!
Pontosan milyen akksi ez?
okt. 2. 18:46
2/8 anonim válasza:
Szerintem még egy adat is szerepel: az aksi tipusa. Probáld megkeresni.
okt. 2. 19:08
3/8 anonim válasza:
Nem lesz semmi probléma.
A dugasztápon a terhelhetősége van feltüntetve, a fülesen meg a kapacitása.
A fülesben lévő töltő majd elintézi amit kell, neked semmit sem kell csinálnod vele, csak dugd őssze.
okt. 2. 19:09
4/8 Ypszilon1980 válasza:
Az USB 2.0 a számítógépen lehet csak 500mAh, de a töltőadapter az más, ott lehet 1A is vagy több is. Azt nem tudjuk a fülesedet mennyivel fogja tölteni, ezt majd a beépített töltőáramkör elintézi. Nem tudom ez milyen füles, de ha pl. ilyen töltődobozos, akkor kell az 1A, mert eleve van benne a dobozban is egy akksi, meg a két fülesben is van 2, és azért a töltő bírja is szuflával, plusz ne melegedjen nagyon.
okt. 2. 19:25
5/8 Szervizmérnök úr válasza:
2 A-os dugasztápra is kötheted, arról nem beszélve, hogy az USB alapfilozófia, már a kezdetektől (1.0): a felhasználó bármit összedughat, ami USB, úgy kell tervezni, hogy kárt soha ne tudjon okozni.
okt. 2. 19:28
6/8 Szervizmérnök úr válasza:
...volt egy bugos dolog, nem akartam bonyolítani, inkább beírom, mert jön a troll, belém köt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!