Egy 65 zollos TV 2 méter távolságból mennyire lenne jó?

Figyelt kérdés
Most vásárolok TV-t, és hosszú távon gondolkodom, ezért gondolok arra, ha elköltözöm 3/4 év múlva, akkor az új lakásban a nappali jóval nagyobb lesz a jelenleginél, ezért ha most 48 zollosat veszek, az nem lesz jó a nagy nappaliba. Addig "kifolyik" valóban a szemem, vagy nem olyan gáz márciusig?

#távolság #okosTV #tv távolság #65 zoll #48 zoll
szept. 8. 18:06
 1/7 anonim ***** válasza:

Szerintem nem annyira gáz.

Az ajánlott olyan 2.77m körül lenne, de erősen ajánlott legalább egy üzletben megnézni 2m-ről.

[link]

szept. 8. 19:12
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen én is ilyen táblázatot néztem és ott is 2,77 m az ideális javaslat. És igen, én is arra jutottam, elmegyek egy nagyobb elektronikai üzletbe, ahol sok tv van. Hátha lesz 65 zollos.
szept. 8. 21:09
 3/7 anonim ***** válasza:
44%

Most meg fogsz lepődni, de 1,7 méter körüli az optimális távolság, ha nézni akarod a filmet, nem csak háttérzajként használni a TV-t.

[link]

40-65° közötti látószöggel kalkulálj, én ezt javaslom.

szept. 9. 00:31
 4/7 anonim ***** válasza:
Semennyire mert nem látod be az egész képernyőt.én a 2,7 métert is keveslem.de elmész egy üzletbe és kipróbálod különböző távolság okból.
szept. 9. 04:02
 5/7 luldwig válasza:
Akár 1m is Nekem SAMSUNG QE65S95BA bátran ajánlom mindenkinek.(4K walking videos)
szept. 9. 15:16
 6/7 anonim ***** válasza:

Én iparági optimumról beszéltem, de úgy látom az rtings hülyesége többeket megvezet. A 40-45° az, amit tartani érdemes egy átlagos nappaliban. 65°-os látószögnél már a IMAX legutolsó soraiban ülsz, de az kis készüléknél annyira röhejesen kis távolság, hogy nem reális otthoni körülmények között.

A 30°, ami alapján az rting számol, az az összes szabvány közül a legkisebb látószög, amit minimálisan javasolnak és szükségesnek tartanak biztosítani. Régen a kis TV-k korában talán még volt értelme ezzel számolni, mert az 1080p felbontás túl kicsi ahhoz, hogy nagyon közel ülj a képhez, másrészt az akkori 40"-os TV-k-nél abszurdum az a távolság, amit a nagyobb látószögnek kiadnának. Egy mai 65-77-83-98"-os 4K TV-nél egyre inkább azt javaslom, hogy célozzátok meg a 40-45 fokot, 98"-nál már akár az 50 fok is meglehet értelmes távolság mellett.

szept. 9. 16:40
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem az már túl nagy lesz. 2 méterről az 55" az a méret, amit még pont belátsz análkül, hogy forgatnod kéne a fejed.

Van erre ilyen matek:

[link]

szept. 10. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!