Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Miktől függ egy hangszóró...

Miktől függ egy hangszóró érzékenysége?

Figyelt kérdés

#érzékenység #hnagszóró
szept. 5. 20:19
 1/6 anonim ***** válasza:
szept. 5. 20:27
 2/6 A kérdező kommentje:
1-es, olvastam, de itt csak arról írnak, hogy mi maga az érzékenység, és mi az összefüggés eközött, a teljesítmény és a maximális hangerő között.
szept. 5. 20:55
 3/6 Szervizmérnök úr ***** válasza:
Permanens mágnes ereje, légrés méretezése, lengőtekercs méretezése, geometriája, membrán geometriája, anyagainak tulajdonságai, gyakorlatilag bármi és minden befolyásolja.
szept. 5. 21:03
 4/6 A kérdező kommentje:

3-as: és milyen kell legyen ezeket figyelembe véve egy hangszórónak lennie, hogy érzékeny legyen (minimum 100 dB)?

Logikusan, mint laikus olyanok jutnak eszembe, hogy könnyen mozgatható legyen a membrán (tehát tömegre minél könnyebb, ám annál strapabíróbb legyen, hogy nagy teljesítményt is elbírjon együttesen), minél nagyobb átmérőre van szükség. Ha jól tudom, általában a gumiperemes (autós és/vagy hifi) hangszórók nem olyan érzékenyek, mint a papírszélűek, amiken több redő is van körben (PA).

szept. 5. 21:14
 5/6 anonim ***** válasza:
szept. 6. 12:42
 6/6 A kérdező kommentje:
5-ös, köszönöm szépen, sok hasznosat tudtam meg ebből a cikkből. :)
szept. 6. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!