A gamer laptopok nagyon felmelegednek?

Figyelt kérdés

A kérdést amiatt teszem fel, ugyanis nekem volt egy laptopom (Toshiba Satellite C850D-M5010, spec: Intel i3-2350M, AMD Radeon HD 7500, 4gb ram stb. [tudom nem mai darab]), ami elég gyorsan fel tudott melegedni, amikor megpróbáltam elindítani rajta egy játékot (olyankor nem játszottam túlságosan grafikaigényes játékokkal úgy a Minecraft és a Roblox ment nagyon) és emiatt a beleépített egyetlen hűtője borzasztóan hangosan zúgott, ezért ha a laptopon hívást indítottam egy barátommal (mondjuk discordon) és közben pedig játszottunk, akkor nagyon de nagyon hangosan lehetett azt hallani a másik félnél. Tehát a mikrofon tökéletesen felvette a beépített hűtő hangját, ezért hívásokban és például képernyőfelvételeken is tisztán hallatszott a zúgás.

Nos, anno eldöntöttem, hogy új gépet veszek. Ugye volt a két lehetőség, a PC és a laptop. Már volt egy tök jó, egyedileg összerakott PC-m az iPonon, viszont a probléma az, hogy egyéb problémák miatt nem tudok működtetni sehol sem egy saját számítógépet, aminek megvan a helye otthon és ott elvan. Ezért rákényszerültem arra, hogy gamer laptopot vegyek. Horribilis árakon vannak az ilyen készülékek, de én megbarátkoztam a tudattal, mert ugye lehet hordozni, beépített minden, meg a hardverek le vannak kicsinyítve, és amúgy sikerülne megszerezni rá ennyi pénzt.

Most hogy megismerkedtetek a nagyjából körülményeimmel, feltenném a kérdést. A gamer laptopok gyorsan túlmelegednek? És a beépített ventilátorjuk ilyenkor bazi hangos? Jó mondjuk nyílván tudom, valahol gyártótól függ, és attól is, hogy mikkel játszom rajta, de hogy ki legyen mindenki elégülve, felsorolom: Fortnite, Apex, Valorant, Overwatch 2. Ezek úgy azok a játékok, amikkel játszok és még igénylenek is nagyobb teljesítményt. Bár egyébként léteznek olyan gamer laptopok, amiknek nincsen beépített ventilátorjuk? Mondjuk ez nyílván hülye kérdés, mert gyakorlatilag ezt lehetetlen megoldani, hiszen akármilyen játékot is futtatsz, a processzor vagy a videókártya így is úgyis csak melegedni fog, ha meg túlmelegszik, akkor meg nem biztos hogy látod újra a gépedet. Az utolsó kérdésem pedig annyi, hogy vannak ezek a laptop hűtők, amikre ugye csak ráteszed a laptopot, bedugod és hűti is. Viszont abban sem vagyok biztos, hogy ezek mennyire tudnak hangosak lenni, mert engem tényleg igazán felbosszant az, hogy a spanokkal nem tudok egy kis délutáni gémelést lefolytatni úgy, hogy ne zúgjon a hűtő. (Hogy letisztázzam, a fent említett laptopot már nem használom játékra, már van egy másik, viszont jelenleg sem időm, sem gépem nincsen a videójátékozásra, viszont ezt a problémát tényleg jó lenne megoldani.) Szóval ezek a laptop hűtők hangosak szoktak lenni?

Köszönöm, annak aki végigolvassa és köszönöm annak is, aki egy segítő választ tud nekem erre adni!

aug. 17. 10:21
 1/6 anonim ***** válasza:
82%
Nem lenne sokkal egyszerűbb megoldás egy headset..? Akkor a mikrofon a szádnál van, és nem a zúgó hűtőhöz közel, máris nem szűrődik be semmi.
aug. 17. 10:27
 2/6 anonim ***** válasza:
Járt nálam egy Acer Nitro 5 AN515-54 ami kegyetlen hangos volt alapjáraton is. Folyamatosan minimum 4000rpm pörgött mindkét venti. Szétészedtem tisztítani, utána egyből lejjebb ment a fordulat olyan 2000rpm-re. Játék közben 4000-6000rpm közt megy. Hőfok tisztítás előtt stbil 90c körül, után max 80-83c láttam. Terhelés meg játék próbálgatás közben ment a tv, nagyon zavaró volt a laptop hangos zúgása. 45w proci, és 85w videókártya, valahogy vissza kell hűteni neki...
aug. 17. 11:38
 3/6 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

van egy "uj" laptopod

"már van egy másik" irtad

akkor ki se probaltad meg? csak tudod milyen hangos ugy

legtobb hangos ha teljes jaraton megy cpu es gpu

igen ha visszafolytod halkabb lesz egy komoly jatekgep visszafojtva is eleg kell legyen, ha jol allitod be, 144fps helyett ha 30/60fps el beered

multinal mondjuk lehet rosszabb de ha nem esportolsz csak szorakozol akkor nem kell extrem magas fps multihoz sem

a hutopadok (akarmilyen, ventis, fem, "szivos") nem halkitas miatt vannak hanem minimalis szelozesjavitas miatt, altalaban feleslegesek

ha sima kemeny feluletre rakod sehol nem korlatozod legmozgast

az is egy opcio #1 a headset +1

mai modern laptopokba es programokba csak be kell allitanod Eco/Silent/Quiet, energy saving modot es kesz

de testre is lehet szabni

vagy komolyabban piszkalgatni feszeket orajeleket

aug. 17. 11:50
 4/6 A kérdező kommentje:

Erre nem is gondoltam. Kösz a tippet. Bár már van egy mikrofonom, de nyilván az is ha oda van téve a laptop mellé akkor is felveszi a zúgást (majd az jól jöhet máskor ha majd PC-zni fogok), szóval majd megpróbálkozok a headsettel. Köszkösz megint.

Anno én is bedugtam a porszívót és minden nyíláson áttisztítgattam, de nem tűnt valami hatásosnak. Köszi.

#3 Közveszélyes Kontár (xd).

Igen van egy új laptopom, jelenleg ez iskolai laptop, nem igazán játékokra lett tervezve, ráadásul ennek nincsen beépített hűtője, úgyhogy ha arra támad kedvem, akkor nyitok vele a sarkon egy sütödét. De amúgy igen, ennek semmi hangja csak felforrósodik. És erről az Eco/Silent/Quiet cuccról nem hallottam, majd rákeresek. Köszi.

aug. 17. 19:40
 5/6 anonim ***** válasza:
A porszívó nem elég, először én is sűrített levegővel próbálkoztam. Aztán beállt teljesen a venti, kézzel is nehéz volt forgatni. Beláttam, hogy szét kell szedni a teljes hűtését, legalábbis a ventinél a burkolatot, hogy a benne lévő összeállt koszt ki lehessen szedni. Egy több centis összeállt piszkot szedtem ki belőle, utána még kifújtam levegővel, és lehetett összerakni. Tökéletes lett, de ehhez muszáj szétszedni, nem lehet megúszni.
aug. 19. 19:25
 6/6 anonim ***** válasza:

Gamer laptopom van, a hordozhatosag volt a fő célpont otthon, bnő, suli harmas kombó, sajat akksirol sokat nembir de mindenhol van konnektor, hosszu akkuidő szamomra nem szempont

Hangos tud lenni mivel 2 ventillatorocska probal megküzdeni a hővel, bluetoothos fülhallgatóval kiküszöböltem a problémát azert avval mivel nem kell figyelnem, hogy mikor megrantom a fejem le ne huzzam a nb-ot.

A jotallas lejarta utan atpasztaztam a cpu-t es a gpu-t es a v-ramokat is amikre külön pasztat vettem.

Fortnite közben performance modeban jatszom:

Gyari pasztaval 100 fokot is elerte a cpu es az fps is ingadozó volt ugye mikor visszavett a teljesitmenyből akkor esett az fps is.

Uj pasztaval, mivel 144hz a monitor igy beallitottam egy 144 fps limitet es siman tartja performanceban a 144 fps-t a hőfok pedig max 97 re kuszik fel.

Külön billentyűzetet hasznalok igy nemtudom, hogy mennyire meleg maga a nb, de ha fele teszem a tenyerem akkor erzen, hogy a gombok közt is szivja a levegőt a 2 ventillator igy eleg jol megvan oldva, sajat billentyűzeten sem égnének oda az ujjaim jatek közben.

szept. 13. 02:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!