BlueTooth vagy usb ? Vettem egy Soundbar-t a tv-hez. Egyelőre bluetooth-on keresztül párosítottam a tv-vel.
Van rajta usb és optikai bemenet is. A tvmen is vannak ilyen kimenetek, de az optikai már foglalt. Ha az usb-n keresztül kötöm össze őket várhatok-e érzékelhető minőség javulást a Bluetooth-hoz képest?
Vagy valahogy szabadítsam fel az optikait mert az még jobb lehet ennél is?
Vagy cseréljem le olyan soundbar-ra amin van HDMI bemenet is? Mert az a legjobb?
A fő problémám az, hogy 70+ vagyok és sokszor nem értem a tv eredeti hangszóróján a beszédet. ( A magas hangok tartományában gyengébb a hallásom.)
Amit a tv-n be lehet állítani azon már túl vagyok.
Van ilyen portja a tvnek. Elkapkodtam a vásárlást, de van még 30 napom, hogy visszaadjam. Érdemes küzdeni a hdmi-ért?
Lesz ennél jobb a minőség?
Az optikai portot egy wireless füles foglalja le amit akkor használok amikor a konyhában vagyok és nem látom a tv-t.
Ha van a tévében Bluetooth, talán érdemes lenne átváltani arra, különben folyton állítgatni kell, hova küldje a hangot, bár ebben nincs tapasztalatom. Az SPDI/F egy elég régi szabvány, ami még tudtommal nem támogat pár újabb hangkódolást, de ha csak tévét nézel, nem valószínű, hogy találkozol ilyennel, kivéve talán pár mozicsatornát. Pár cikk:
BT vagy USB? Erre a válasz, a BT, mivel mindkettő támogatja és az USB erre nem alkalmas, ahogy írták.
Optikain “jobb lenne a minőség”, de ez több mindentől függ.
A BT-nél lehet hang késés, ezt be kell állítani.
A másik lehetőség, hogy kicserélteted a Soundbart egy HDMI képes készülékre, amennyiben a TV-n van HDMI-ARC kimenet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!