Milyen 3D nyomtatót vegyek?

Figyelt kérdés

Szeretnék venni egy FDM 3D nyomtatót, de még nincs benne tapasztalatom és csak hobbi szinten szeretném használni és tapasztalatot gyűjteni.

Milyen tapasztalatotok van az egyes márkákkal? Van e konkrét modell amit ajánlotok?

Van e olyan márka/modell amiről úgy gondoljátok nem éri meg a pénzét?

Mos elsősorban új nyomtatóban gondolkodok, várom azokat a javaslatokat is honnan szereztétek ti be, tudtuk e javasolni megbízható helyet?

Én amit néztem és szimpatikusnak tűik a [link] .

Továbbá érdekelne milyen szoftvert javasoltok a tervezéshez. Ki mit használ és mik a tapasztalatok?

És a végén ha bármi jótanács eszedbe jut egy kezdőnek amibe te belefutottál vagy neked is felhívta rá valaki a figyelmed kérlek ne tartasd magadban!

Köszi :)

2024. jún. 23. 20:02
 1/3 47. ***** válasza:

Ha nem akarsz szenvedni, akkor bambulab. Jó az a1 is, de p1s amit ajánlok. Bambuslicer a szeletelő, vagy orca. Egy hét alatt megjön.

[link]

2024. jún. 23. 20:41
 2/3 anonim ***** válasza:

Nekem ender-3 van, ez az egyik legnépszerűbb nyomtató hobbi célokra, elérhető áron. Pár dolgot már kicseréltem rajta, ami egy kis macera ugyan, de segített beletanulni a témába.

A tervezőszoftver attól függ, mit szeretnél vele tervezni. Ha méretpontos alkatrészek kellenek, akkor Fusion3D, esetleg Solid Edge, ha pedig kis figurákat, díszeket akarsz tervezni, akkor érdemes belenézni a Blenderbe.

2024. jún. 24. 16:59
 3/3 Szirty ***** válasza:

Szerintem Walter Reéb 3D nyomtatós témái elég jó és korrekt válaszokat tartalmaz a kérdéseidre.

https://www.youtube.com/results?search_query=walter+re%C3%A9..

2024. júl. 2. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!