Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » FM transmitter és rádió hangolás?

FM transmitter és rádió hangolás?

Figyelt kérdés

A kérdésem az lenne, hogy össze lehet-e normálisan hangolni egy FM transmittert egy analóg(tehát nem digitális, hanem a régifajta tekerős hangolású) rádióval?

A tervem az, hogy van egy régi asztali kazettás rádióm, amiben szinte csak a rádió jó. Ebbe szeretnék beleszerkeszteni egy FM transmittert(a készüléken belülről kapná a 12 voltot). Így USB-n és bluetooth-on is tudnék zenét hallgatni vele.

2024. jún. 22. 11:14
 1/7 anonim ***** válasza:

Persze, a forgókondenzátorral ráhangolod a transmitteren beállított frekvenciára.

Egyébként szerintem ez nem a legjobb módja ennek... Inkább a kazetta résznél kellene átalakítani, és ott csinálni rá AUX bemenetet.

Ha van rajta CD is, akkor még könnyebb, mert annak külön egysége szokott lenni, az analóg kimenetre kell csak bekötni az AUX-ot, és CD módra kapcsolni. Csináltam már ilyet, nagyon jól működött. A hangminősége is sokkal jobb, mint az FM transmitteres megoldás.

2024. jún. 22. 12:09
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ. Igen van rajta CD lejátszó. Majd megnézem az áramköri panelt, hogy hogyan lehetne megoldani.
2024. jún. 22. 12:16
 3/7 anonim ***** válasza:
Annyi segítség még, hogy általában egy fehér, fekete és piros vezeték van együtt, ezek vannak az analóg hangnak. A fehér a bal csatorna, a fekete a test, a piros pedig jobb csatorna. Ha szétszeded, és mutatsz képet a CD egységről menő vezetékekről, talán tudok még segíteni.
2024. jún. 22. 12:20
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi. Hétfőn tudom majd szétszedni. Ezt a megoldást úgy is meg lehet csinálni, hogy közben a CD is üzemképes marad? Mert a CD rendbetétele is tervben van. Úgy gondoltam, hogy a CD-vel párhuzamosan kötném be az AUX bemenetet.
2024. jún. 22. 14:01
 5/7 anonim ***** válasza:
Adapterkazetta nem lenne jó?
2024. jún. 22. 15:03
 6/7 anonim ***** válasza:
4# persze. Mivel ígyis-úgyis vonalszintű jel, lehet párhuzamosan is bekötni, nem lesz baja semminek. Viszont be lehet iktatni egy kétállású, 2 csatornás kapcsolót is, amivel át lehet kapcsolni, hogy CD-ről, vagy a rábarkácsolt AUX-ról szóljon-e. Azért pont 2 csatornás, hogy a bal és jobb csatornát is tudja kapcsolni.
2024. jún. 22. 15:11
 7/7 A kérdező kommentje:

#6 Köszönöm a segítőkész válaszokat.

#5 Igen, ez a lehetőség is meggondolandó.

2024. jún. 22. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!