Javaslatok magyarországon olyan bakelit lemez lejátszóra amiknek van hangmagasság/tempó (pitch) tekerője (És most nem arra gondolok hogy 33 meg 45 rpm) de ugyanakkor jó a teljesítménye?
Pioneer PL-200 lemezjátszóm is tudta ezt már régen, persze a hálózati frekvencia volt a referencia (a narancs színű glimmlámpa) és az 50 Hz akkoriban nem volt teljesen pontos, ami egyes órák késésében nyilvánult meg, hangban szerintem ember nem vette észre.
Meg akkoriban szimplán lemezjátszót mondtunk, csak később jött a CD, amikor B. Tóth László a Poptarisznyában elkezdte mondani ezt a bakelit poént, amit komolyan vett a sok laikus buta, így egy egész ország beszopta ezt a marhaságot.
Azért volt poén, mert régen bakelitből készültek a törékeny villanykapcsolók, meg ilyen durvább dolgok, valamiért ez jó viccnek tűnt, bakelitnek mondani a hanglemezt.
Ma már nem vicces, az emberi butaság jelképe lett.
Emberi butaság jelképe? Mert ma már nem humoros ami harminc éve az volt? És a vájnilezés minek a jelképe?
Szerintem te csak hobbiból vagy valami rejtett sértődöttségből kifolyólag próbálod sértegetni szegény még nálad is öregebb generációt, feltételezve róluk, hogy annyira ostobák, hogy azt hiszik, TÉNYLEG bakelitből van a hanglemez. Ez valami trauma lehet nálad talán, nem tudom, nem vagyok pszichomókus.
Ahogy a babaszappanról sem hiszi senki hogy babából van, úgy a bakelitről is tudja mindenki, hogy nem bakelitből van. Persze lehet, te sokáig nem tudtad, és ezt próbálod kompenzálni...?
Szóval, mesélj, te hogy nevezed a hanglemezt? Vájnil?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!