Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Meddig fogja bírni a laptopom?

Meddig fogja bírni a laptopom?

Figyelt kérdés
Sokáig gyűjtögettem egy laptopra, mert egyetemhez mindenképp szükségesnek tartottam. Eredetileg csak tanulásra, jegyzetelésre akartam használni, de két elég nagy tárhelyet követelő open world játékot is letöltöttem. A tárhelynél nagyjából a háromnegyedéig van a csík, ha letörölném őket valószínűleg a negyedéig se menne. Mikor játszok valamelyikkel hangosan zúg és eléggé forró lesz a gép alja, de még nem jelezte sehogy, hogy lenne probléma, pedig már egy éve ez megy. Kérdés az ha eddig nem lett probléma, az azt jelenti, hogy ennyit bír még a hűtőrendszer, vagy inkább csak kitartó, és idő kérdése, hogy mikor megy tönkre? (Lenovo IdeaPad)

máj. 7. 16:08
 1/5 anonim ***** válasza:
47%

Nem lesz baja. Maximum nem 10 évig bírja, hanem csak 8. Bírják ezek a hőt hosszú távon is.

Annyi hátránya van, hogy gyakrabban kell majd vinned szakihoz kitisztíttatni, ha folyton nagyon megy a hűtő (vagy kitisztíthaod te is, nem nagy művészet). Azt érezni fogod, mikor kell, érezhetően lassabb/gyengébb lesz.

máj. 7. 16:18
 2/5 anonim ***** válasza:

Lehet ilyen hűtőpadokat venni, de az hogy mennyit használ nem tudom.

Ahogy elöttem is írta valaki, hogy gép tisztítás, újrapasztázást évente érdemes lehet csinálni. Akársz szervízbe viszed, vagy otthon megcsinálod ha van egy kis műszaki érzéked hozzá :)

Van jónéhány videó erről, hogy lehet megcsinálni otthon.

Ha nagyon túlmelegedne a laptop akkor a gép az egyszercsak kikapcsolna használat közben.

máj. 7. 16:46
 3/5 Szirty ***** válasza:
49%
Csütörtökig
máj. 7. 16:47
 4/5 anonim ***** válasza:
A kérdés megválaszolásához tudni ismerni kellett a pontos típust, az, hogy Lenovo Ideapad, nem mond semmi, mivel nagyon sokféle van belőle.
máj. 7. 17:00
 5/5 Mad Max2 ***** válasza:

notebook okat érdemes 1-2 évente kitisztitani. és újra rakni rá hűtőpasztát.

Egy szerviz ezt kb 15-20 ezerért megcsinálja

Ha ezt sose teszed meg 3-4 éves korában kipurcan a masina az 99%

máj. 7. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!