Alacsony feszültség mennyire káros az autós magnónak?
Van egy full analóg stereo erősítőm amihez egy bluetoothos, usb-s, auxos kínai autórádiót akarok használni, mint előerősítő. Nagyon egyszerűen összekötöttem mindent. Talaltam egy 9volt 600mA adaptert amit bedugtam a falba, az autósmagnó piros és sárga vezetékét radugtam a +ra a feketét a -ra, a magnó rca kimenetére radugtam az erősítőmet és beállítottam a hangzást az autosmagnón. Az erősítőn adtam hangot es szól. A probléma az, hogy (a magnó skálája 40) mikor a loudness-t bekapcsolom, a mélyet 4/7-re rakom a magasat 7/7-re. Akkor 15ösnél elkezd villogni és 17-18ason ki is kapcsol. A kérdésem csak az lenne hogy ez a 9volttol vagy a 600mA től van. Melyik a kevés? (Tudom hogy mindkettő) De ha a 9volt ilyen használat mellett nem baj akkor szerzek egy nagyobb Amper számút es használom így. (9voltosat talalok a kozelben de 12voltosat nem) igazából szépen szól csak halkan, ugye mivel csak 15osig tudom feladni. Nem valami draga szerzemeny es az autoban nem szol szepen a magnó (ez tényleg a legalja kínai) szóval ha egy ideig elmegy így is akkor tökéletes (csak tudjam feljebb húzni, ne kapcsoljon ki) ha így nem megy akkor kuka lesz a vége, mert tényleg másra használhatatlan.
A válaszokat előre is köszi! :D
Ha lenne 9 V-os, de erősebb tápegységed (korrekt vastagságú bekötésekkel), elvileg nem fulladna le, "csak" betorzítana, mert egy szint felett határolná, négyszögesítené a jelet a végfok.
Valójában nem is 12 V, hanem 14,4 V-on hozható ki a névleges teljesítmény 4 ohmon általában.
16 V a "vésztűrés", de ezen a szinten már terhelni nem jó, túlmelegedhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!