Javíttassam meg a TV-t vagy vegyek újat?
Van egy 7 éves TV, amit egyszer már javítani kellett, ki lett cserélve a háttérvilágítása. Ez 2 éve volt és most előjött rajta ugyanaz a hiba, szóval megint cserélni kellene a ledeket, kb 45 ezerért.
Azon gondolkodtam, van-e értelme megjavíttatni, vagy inkább vegyek egy új TV-t 130-150 ezerért?
Arra akarok kilyukadni, hogy a háttérvilágításon kívül semmi baja a TV-nek és kibírt eddig 7 évet, nem tudom, hogy egy új bírna-e ennyit. Illetve nem igazán izgat az, hogy a mostani TV-k már 4K-t tudnak meg ilyesmi, mert elvagyok ezzel a TV-vel is, ami sima FullHD.
Vegyél újat, mert szerintem idővel megfőzi a következőt is.
Egyébként a mezei LCD tévém 15 éves, a CRT-m 18 és soha nem látta egyiket sem szerelő (és én se bontottam meg). Semmi bajuk. A 10 éves LED tévém meg felhős... Úgyhogy jó hogy fejlődik a technológia, de sajnos nem mindig a jó irányba.
"Úgyhogy jó hogy fejlődik a technológia, de sajnos nem mindig a jó irányba."
Kinek mi a jó irány. Ami nekünk nem jó, az a gazdaságnak, és bizonyos szereplöknek jó.
gyakorlatilag minden okot leírtál ami a választást a javításra tereli:
1. A javítás harmad annyiba kerül (bár szerintem a háttérvilágítás cserére 45 igencsak lehúzós ár.
2. Semmilyen (funkcionális) szempontból nincs igényed az új modellek által nyújtott plusz szolgáltatásokra, megfelel a régi készülék tudása.
Ezek mellett nem kérdés a választás.
Egyébként érdemes visszavenni kicsit a háttér fényerejéből (ha annál a típusnál ez állítható) mert jelentősen megnöveli az élettartamát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!