Olyan erősítőt keresek, ami bírja a 6- és a 8 Ohm-os hangfalpáromat kezelni. Van ilyen?
Amennyiben az erősítőnek A+B fronthangszóró kimenete is van, az többnyire párhuzamosan van kötve, s így 12 Ohm ellenállásnak kéne a hangfalaimnak lennie, ha egyenként 6- vagy 8 Ohmot bír az erősítő. Az én 6 és 8 Ohmos hangfalaimat kinyírom az erősítőt?
Ha 5.1 csatornás rendszer front és hátsó részére kötök hangfalakat (tehát center es mélynyomó nincs), akkor az audiólemezek várhatóan, hogy fognak szólni?
Most az impedanciával kapcsolatos kérdésbe nem mennék bele mert nincs értelme elmagyarázni.
Legyen elég annyi, hogy elég nagy a tűréshatár így nem fogod az erősítőt hazavágni.
Ha házimozis erősítőre kötsz olyan frontot ami alapvetően nem a házimozi szettnek a frontja akkor elég kiválasztani az erősítőben a Subwoofer:OFF beállítást és máris megkapja a front a mélytartományt is.
Ha az A és B csatlakozókba is bekötnéd az 1-1 pár frontot - akkor azt csak akkor csináld ha teljesen egyforma típusúak különben teljesen hazavágja a sztereó hangképet.
"Amennyiben az erősítőnek A+B fronthangszóró kimenete is van, az többnyire párhuzamosan van kötve"
Ez nem találgatás kérdése, miután nagyon könnyen ellenőrizhető. Soros kapcsolásnál, ha egyik csatlakozást megszakítod, elhallgat a másik is. Nekem is ilyen erősítőm van mellesleg.
“ Ha 5.1 csatornás rendszer front és hátsó részére kötök hangfalakat (tehát center es mélynyomó nincs), akkor az audiólemezek várhatóan, hogy fognak szólni?”
Az audiolemezek 2 csatornásak. Alapból a két front szólal meg. Dolby Pro Logic hangzással virtuális 5.1-et csinál. Ekkor szól minden hangszóró. Anno inkább ezt használtam zenehallgatáshoz, mert csak a frontok nem szóltak úgy, mint egy normálisabb sztereo rendszerben. A házimozi erősítő inkább filmre előnyösebb. Zenére sztereo rendszer. Hallottam komoly többcsatornás erősítőt is, ami alkalmas 2 csatornás zenehallgatásra, de annak 1.3M Ft volt az ára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!