Melyek a legjobb használt sztereo erősítők, illetve polc hangszórók 50000 forintig?
Jelenleg egy Sony F270 erősítőm és két pár Videoton hangfalam van (2050, 2550).
Szeretnék egy minőségibb irányba elindulni, emellett átköltöztetném a rendszert egy kisebb szobába a nappaliból, emiatt nem sem látnám értelmét a bitang hangfalaknak.
Youtuberól hallgatnék zenét (pop, electro), és lemezjátszón soft rockot, soundtrack zenét.
Köszönöm, ha segítesz! :)
Gondolom külön-külön 50000 a keret a hangfalra és az erősítőre.
Mindenesetre ha nem lenne már így is egy rakás hangfalam akkor ezt biztos megvenném, ennyiért ajándék.
A Videotonnál fényévekkel jobb.
Mivel azt írod van lemezjátszód amihez kell phono bemenet én a sony-t megtartanám előfoknak és a tape vonalszintről vagy a fülhallgató kimenetről hajtanék vele mondjuk egy ilyen kis IC-s végfokot.
Ha majd megmondod mennyit szánsz rá összesen akkor többet tudok segíteni de ha 50 a keret akkor ezzel a konfigurációval lényegesen jobb hangot kapsz mint a sony+videoton.
#3 utánanéztem, az a hangfal 4 ohmos, a jelenlegi erősítőm meg 8, gondolom a kisebb hangfalak kisebb impedanciájúak? Ha igen, olyan erősítőt kell válasszak.
4# ez nem annyira tetszik, plusz mindenképp erősítős rendszerben gondolkodom. :)
5# erről tudsz további infót adni? Az a végfok jobb mint ami ebbe az erősítőbe van integrálva? Egyébként fejenként lenne ennyi a határ, összesen 100 ezret szánnék fejlesztésre. Mellette előerősítőre illetve hangszedőre gyűjtök. :)
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Nincs összefüggés a hangsugárzó fizikai mérete és az ellenállása között.
A Sony is és az összes többi gyártó is "tól-ig" adja meg az impedanciákat.
A tied is ha megnézed 4-16 ohm-ot javasol.
Azt a hangszórót vedd meg mert fillerekért adja és ha te nem veszed meg majd én megveszem és duplájáért eladom fél év múlva vagy egy másikat a mostaniak közül.
Sokkal jobb mint ami a Sony-ban van ezt garantálom.
Milyen további infóra van szükséged?
Hangszedőt a dacapaudio.com-ról vegyél - az itthoniak mind gagyi utángyártottakat árulnak.
Előerősítőnek vagy phono bemeneteset vegyél vagy vegyél külön riaa korrektort és azt kössed a Sony tape bemenetére.
Én a Sonyt megtartanám előfoknak egyelőre - arra éppen megfelel.
Hol laksz amúgy?
A 4. hozzászólás kivételével minden hozzászólást én írtam s mivel lepontozták az arra adott véleményemet nem írok ide többet.
Privátban írj ha van még kérdésed.
Köszönöm az infókat! Riaa korrektorban gondolkodom, Pro Ject Phono Box e azt hiszem amit kinéztem. Miskolci vagyok.
Szerintem pont az pontozott le, akinek reagáltál a kommentjére. Foglak keresni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!