Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Apple Vision Pro - mit gondolt...

Apple Vision Pro - mit gondoltok róla?

Figyelt kérdés

Szerintem alapjáraton egy brutálisan jó készülék lett, rengeteg lehetőséget nyithat meg előttünk.

Viszont: mi van, ha túlságosan beszippant minket?

A telefonok is eléggé hozzánk vannak nőve, már rengeteg embert beszippantott a digitális tér, és kicsit aggódom.

Ha tömegesen elterjednek ezek a termékek, mert elérhető árúak lesznek, mit fog okozni?

Személy szerint én kütyüb*zinak vallom magam, imádom az elektronikai cuccokat, telefontól elkezdve a pc-n és laptopon át mindent, de úgy érzem most új szintre léptünk ezzel 😅

#függőség #Vision pro
2024. febr. 17. 10:58
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
34%

A bemutató videó nagyon érdekes szerintem, engem lenyűgözött, de utána belegondoltam, hogy igazából nem tudnám mire használni.

Filmet nézni kiváló, de ha nem egyedül vagy, már bukik a dolog. Munkára jó lehet, de nem egy nagy réteg, aki a milliós Mac mellé még egy szintén milliós nagyságrendű szemüveget is venni fog.

Tömören: szerintem lenyűgöző a technológia, csak egyszerűen a nagy többség egyelőre nem tudja mire használni reálisan.

(új válaszoló vagyok)

Érdekes FaceID-t próbálhattál. Az enyém tökéletesen felold maszkban (orra felhúzva is), sötétben is pontosan ugyanúgy fél másodpercen belül felold (mire fel tudom húzni a kijelzőt alulról, már feloldott). Mindig, minden helyzetben gyors és precíz, egyedül az érzékelés szöge lehet objektív hátrány. Arra viszont kis millió megoldás született már, hogy ne kelljen (pl. az íróasztalnál ülve) fektetve tárolni a telefont.

Ezzel ellentétben az ujjlenyomat-olvasó csúcsszuper, amikor kesztyű van rajtam, vagy éppen egy icipicit is nedves a kezem (pl. esőben, edzés közben vagy kézmosás után).

Mindkét technológiával felszerelt eszközt napi szinten használok, de engem a FaceID - a maszkviselés kezdetét leszámítva, amikor nem voltak meg a szoftveres megoldások - még nem hagyott cserben, ellenben több olyan helyzet is van, amikor a TouchID egyszerűen nem használható.

2024. febr. 17. 18:04
 12/22 anonim ***** válasza:

"Az iphone faceID-ját rohadtul nem zavarja a sötét, mivel nem a kamerával nézi az arcot, hanem külön szkennerrel."

Igen, azt viszont, hogy te a kijelzőt nézed-e, vélhetően a kamerával is nézi, ezért lassabb is éjszaka a feloldás, bár amúgy bőven használható. Légyszi ne akard megmagyarázni, hogy mit tapasztalok évek óta az Apple telefonjaimon. :D

" Plusz a maszk, szemüveg, stb problémát is már régen megoldották, amit tudnál is, ha lenne iphoneod,"

Igen, később jött rá egy javítás, amivel a 13. szériától kezdve működik maszkban, de ha használtad volna bármikor, akkor te is tudnád, hogy eléggé esetleges. Vagy sikerül neki, vagy sem, továbbá jóval tovább tart így is. Persze ezen segít egy Apple Watch a csuklódon, de ez már nem magához a technológiához tartozik.

"És persze van olyan, h elsőre nem oldja fel, nálam kb 100-ból 1 fals az arány. Ugyanez az ujjlenyomatos tabletemnél 10-ből 1."

Akkor jó hitvány tableted van. Nekem még évekkel ezelőttről is alig vétett hibát az ujjlenyomatolvasós telefonom, pedig csak egy közepes Xiaomi volt.

2024. febr. 17. 18:35
 13/22 anonim ***** válasza:
Ja ugyanez a válasz igaz a 11-es válaszolónak is: tapasztalom, napi szinten, nem egy Apple telefonon. Attól, mert nem akarjátok elhinni, még ez a helyzet, nem véletlenül oldható fel a telefon továbbra is jelkóddal, ahogy az ujjlenyomatolvasós telefonoknál is ott van természetesen a jelszóval való feloldás. Nagyon távolról sem 100%-os megoldás egyik sem, de mindkettő használható. De nem is értem mi a francért tipródtok mindketten ezen. A 3D-s arcazonosítást nem az Apple találta fel, még csak telefonba sem ő rakta először. Mások szimplán maradtak az egyszerűbb és a képernyőből nem helyet foglaló ujjlenyomatolvasónál.
2024. febr. 17. 18:38
 14/22 Ypszilon1980 ***** válasza:
84%
Állítólag rengetegen viszik vissza kipróbálás után, semmi haszna nincs, nehéz és hamar elfárad a nyakad is emiatt,minőségben sem túl jó,azt mondják a tesztelők.
2024. febr. 17. 22:22
 15/22 anonim ***** válasza:
Erdekes hogy par eve meg ok mondtak azt hogy nem fognak ilyen cuccot fejleszteni, mert egy akadaly 2 ember kozott, erre fel most csinaltak egy haszontalan cuccot, amit kb senki se kert.
2024. febr. 17. 23:45
 16/22 anonim ***** válasza:
Túlárazott búvárszemüveg. Ugyanaz lesz a sorsa, mint az összes többi VR kütyünek. Elvegetál, aztán szép lassan elfelejtődik.
2024. febr. 18. 03:22
 17/22 anonim ***** válasza:
80%

Azt gondolom róla, hogy nagyon idiótán néz ki. Meg kb még támogatottsági háttere sincs.

Én most vettem 15 pro maxot. Ennél a face id már 180 fokban felold. Az viszont igaz, hogy csak akkor ha a telefonra nézek.

2024. febr. 18. 15:02
 18/22 anonim ***** válasza:

"Én most vettem 15 pro maxot. Ennél a face id már 180 fokban felold. Az viszont igaz, hogy csak akkor ha a telefonra nézek."

Már mindegyikben felold, de ez is egy kanossza járás volt, mire az Apple hajlandó volt egy évek óta létező iPad-es funkciót átültetni a telefonjaiba is.

A kesztyűben ujjlenyomatolvasó problémát pedig továbbra sem értem. Oké, a FaceId felold kesztyűben is, remek. És utána te kesztyűvel fogod nyomkodni a telefont? :)

2024. febr. 18. 15:09
 19/22 anonim ***** válasza:
Nekem kesztyűben is érzékel. Úgy ahogy.
2024. febr. 18. 15:12
 20/22 anonim ***** válasza:
80%

Igen, bizonyos kesztyűkkel működik, sőt még nagyobb érzékenységre is be lehet állítani a legtöbb modellt, akkor pedig elvileg mindenféle kesztyűvel kéne működnie, de az eredmény közel sem tökéletes. De ha még az lenne, akkor sem tudom ki tudná kényelmesen kezelni a telefonján úgy, hogy egy bumfordi krumpli lesz az ujja a kesztyűtől.

Nem hiszem, hogy egy normális felhasználási mód az, ha telefont kesztyűben simogatsz.

2024. febr. 18. 15:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!