Egy Indiana Line DJ 310 -hez Milyen erősítőt vásároljak?
Konkrétan milyen márkájú és árkategóriájú erősítőt ajánlotok, ami maximális kihozza ebből a hangfalpárból azt, amit tud?
És itt nem arra az egyszerű válaszra gondolok, hogy "olyat ami árban is megegyezik vele" Mert ez egyébként úgy általános szabályként szerintem nem teljesen igaz.
A hangfal adatait a neten meg találhatjátok, mivel én nem tudom milyen tulajdonságokat kellene ide írni ahhoz, hogy tudjatok válaszolni a kérdésemre, ezért mindenkitől elnézést kérek :)
Elöljáróban: Nem ismerem ezt a típust, tehát nagyon szubjektív lesz amit mondok.
Az adatlapja szerint 94 dB az érzékenysége a hangfaladnak, tehát egy átlagos szoba kihangosításához már egy pár wattos csöves erősítővel is elég teljesítményt adhat.
Én a helyedben meghallgatnék egy ilyet vele.
Ha nem tartasz a külföldről rendeléstől akkor ez az én titkos favoritom: [link]
De itthon is találsz szép számmal jókat - akár egyedi építetteket is.
Nekem amióta meglett az első csövesem, azóta semmi pénzért nem váltanék vissza félvezetősre. Egy egész más világ lett a zenehallgatás.
De úgyis mindenkinek más a "füle", mást hall kellemesnek. Az, hogy egy adott erősítő hangja ezzel a hangfallal számodra szerethető lesz-e csak akkor derül ki ha kipróbálod.
Az se rossz ötlet, hogy a hónod alá csapod a dobozokat és elmész egy hifi szalonba. Mindenhol van meghallgató zeneszoba ahol ki lehet próbálni a saját cuccal az ottani technikát. Ott könnyebb dönteni mi tetszik - mi nem.
Olyan is sok helyen van ahol letét ellenében hazaviheted kipróbálásra.
Most vettem egy hete egy "hifiszalonból" és ott vele majdnem egy árban halottam egy Rotel erősítővel, de én olyan akarok, ami maximális kihozza ebből a nem túl drága, de remek ár/érték arányú dobozból azt, amire képes. Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, de már találtam megfelelőt:
Egy Exposure 2510.
:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!