Hálózati audio lejátszó vagy a számítógép jobb zenehallgatásra?
Van egy erősítőm, egy pár hangfallal, és egy usb-s dac is. Tabletről és cd-ről hallgattam eddig zenét, de kényelmetlen. A saját asztali gépem pedig messze van a hifitől, egy másik szobában, és nem fogom átvinni. Mivel csak digitális formátumot hallgatok ezért kellene valami lejátszó eszköz.
Olyan kellene aminek van tárhelye is, és pendriveról vagy külső SSD-ről is tudjon zenét lejátszani.
Szerintetek érdemes lenne vásárolni egy hálózati audio lejátszót vagy összerakni egy zenehallgatásra szánt PC-t?
(A PC ilyesmi lenne: egyszerűbb gépház, gyors RAM, 4TB SSD, egy közepes proci, és egy nívósabb belső hangkártya, dedikált videokártya nem is lenne benne)
Soha nem volt még hálózati lejátszóm ezért nincs semmi tapasztalatom velük. Nézegettem őket, tudnak spotify-t, tidal-t, mindenféle formátumot lejátszanak, komolyabb dac is van bennük. Viszont tudnak-e többet, mint egy PC?
A házban/udvaron akarsz zenét hallgatni?
Ha igen nem kell pc elég csak egy JBL meg egy (üres tárhelyű) laptop :)
Egyszer kölcsönben 2 hétre, kaptam tesztelésre egy Cambridge Audio XCN V2 típusú lejátszót. Nem volt rossz, de nem is mentem le hídba tőle. Ha digitálisan akarok muzsikát hallgatni, akkor ott az iMac + Parasound Zdac v.2 DAC + Sugden erősítő + Dali hangfalak. Bőven elég szerintem.
Szerintem jobb a PC, mert magad állíthatod össze a konfigurációt. Persze vannak drága nívós hálózati audio lejátszók is 500ezer-1 millió forintért, de szerintem egy harmad vagy negyed annyiba kerülő pc is tenné a dolgát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!