Melyik mikrofon lenne jobb ebben a szituációban?

Figyelt kérdés
Webináriumot veszek fel Canva-val, a videót mindenképpen a laptoppal szeretném, csak a hang zajos, ha saját mikrofonját használom, mert a gép halk búgását is felveszi. Azt mondjuk nem tudom a Canva az ilyent miért nem szűri ki automatikusan. Kérdés hogy mi a jobb, egy puskamikrofont csatlakoztatni, és az nem lesz zajos, ha a szám felé irányítom akár a laptop mellől, vagy inkább egy csiptetős, vagy valami más? Jó lenn nem túl drága, nem tudom a csiptetősbe van-e előg jó minőség, és abból is van drótos meg nem drótos?

2024. jan. 25. 13:48
 1/5 anonim válasza:
Audacity programmal ki tudod szűrni a zúgást, és javítani is tudsz a hangminőségen.
2024. jan. 25. 14:09
 2/5 anonim ***** válasza:
A legjobb megoldás egy hiperkardioid mikrofon lenne, minél közelebbről, popfilterrel. Úgy szinte semmi nem lesz benne a környezetből. Azt a kis maradékot pedig már ingyenes pluginekkel is el lehet tűntetni. FFT alapú zajzárat érdemes használni, én a ReaPlugs ReaFIR pluginjét ismerem ezek közül.
2024. jan. 25. 16:01
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, nem ismerem a technikákat, rákerestem a hiperkardioid mikrofonra, ami nagy tányér általában, és azt mondod tegym minél közelebb, de az arcomat nem akarom kitakarni sajnos! Arckitakarás nélkül mi a legjobb megoldás?
2024. jan. 27. 17:36
 4/5 anonim ***** válasza:
Általában dinamikus mikrofonok jellemző karakterisztikája ez, azok ritkábban nagyok.
2024. jan. 27. 18:55
 5/5 fmaxy ***** válasza:
Alap kérdés:hangkártyád van? mert valami kell a gép és a mikrofon közé. máshogy nem fog menni.
2024. febr. 1. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!