Smart TV-é milyen előnyökkel jár, ha éppen uj (használt) TV kell vennem, mert tönkre ment a háttérvilágitás a LED TV-émnél?
Azért messze nemcsak a hardveren múlik, hogy használható-e pl. streamingre, hanem a szoftveres támogatáson is, amire a gyártók magasról tesznek. Megveszed a drága, márkás terméket és 4-5 év elteltével már nincs rá friss firmware - ez sztem elképesztő arcátlanság!
Egyébként az ún. okos funkciókért nem szabad felárat fizetni, csak a képminőségre figyelj TV-vásárláskor!
Veszel egy síma TV-t, rápattintassz egy Raspberry-t, vagy PC-t pl a a HDMI2 portján, és azzal bármilyen netes Streamet tudsz nézni. Esetleg játszani is tudsz így. Nekem egy régebbi nem okos LED TV-m van, az asztali PC-n fut a Netflix, Telecom Go, HBO-Max, Disney, és a Sky Show a Prime-al. Mellette a Steam jó pár játéka is ki van rakva a TV-re, és ha nézem az NFL-t, azt is ki tudom rakni rá.
Szerintem ha megvan a hardvered, nem kötelező az "okos" TV nevű parasztvakítás.
Nálunk két Samsung okostévé van a családban. Az egyiken Netflix és Prime még ment, de más streaming szolgáltatóknak vagy nem is találja aalálz appját, vagy amit le tud tölteni, az se működik egyáltalán.
YouTube app kiírja, hogy frissítsd a tévé firmware-ét, a firmware frissítés meg kiírja, hogy erre a tévére nem elérhető frissebb firmware.
A másik tévén egyetlen értelmes app sem fut. Valami tánctanítós, meg talán egy gyerekjátékot sikerült életre keltenem a kínálatból, semmi más nem fut rajta.
Ha használt okostévét veszel, akkor próbáld ki megvásárlás előtt, hogy amik téged érdekelnek appok, működnek-e rajta. Ha nem, akkor mérlegeld, hogy annyi pénzt neked megér-e okos funkciók nélkül is.
"Sajnos idővel elavulnak igen. De ha ez megtörténne, kell venni 20ezerért egy "TV-okosítót" (és ennyiért nem noname kínait kapsz hanem rendes GoogleTV-t), és onnan kezdve azt használod."
Teljesen jogos felvetés, csak ennyi erővel eleve vehet az ember egy buta tévét és majd ő okosítja, így nem fizet felárat az okos funkciókért - ár nem tudom, még léteznek-e nem okos tévék egyáltalán...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!