Bbácsi kérdése:
Vortex TV-m van, analóg és digitális tunerrel. Most befutottam egy olyan gondba, hogy a digitális csatornán beállítottam egy fölvételt és közban az analóg oldalon másik műsort akartam nézni. A távirányítón van ATV/DTV gomb. Miért nem lehetett?
Figyelt kérdés
#két tuner
2023. dec. 17. 06:24
1/3 Szervizmérnök úr válasza:
Mert egy közös tuner szolgál az analóg és digitális vételre. Különbség csak utána van. Eltérő a demodulátor, majd a digitális adatfolyamot még dekódolni is kell.
Ezért ne hidd el a laikus bolti eladónak, amikor analóg, DVB-T, DVB-T tunerekről beszél. 1 db tuner szolgálja ki ezeket.
Digitálisnál is csak akkor tudsz két műsort dekódolni egyszerre, ha közös frekvencián továbbítódik, miután egy adatfolyamba több műsort fűznek össze, azokat szét lehet válogatni.
2/3 Szervizmérnök úr válasza:
...valójában nem is csak kétfelé, számítógépen megoldható többfelé is.
3/3 Szervizmérnök úr válasza:
...analóg, DVB-T, DVB-C javítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!