Rádiótechnika jöhet? a Costas Loop eredeti tranzisztoros megvalósítása hogyan nézett ki a gyakorlatban?
#2: Egyszerűen utánanéztem a Wikipedia "Costas loop"
szócikkének első hivatkozásán elérhető szakcikket (ezt olvashatod a #1-es hozzászólásom 2. linkjén) és rákerestem a benne megemlített rádióra.
#4: Ezt már egyszer elmagyaráztam:
https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__szorak..
Az általad "IQ signal ábráknak emlegetett" digitális (kvadratúra) moduláció (pusztán a modulációnak!) megértéséhez nem szükséges a Costa's loop, ugyanis egyszerűsített modellekkel operálnak, optimális körülményeket (zajmentes, torzításmentes átvitelt) feltételeznek.
#6: "de szerintem más a helyzet"
Nem, nem más a helyzet.
"a Costas másról szól nem zavaró körülményekről,"
Nem, nem másról szól. Azért van rá szükség, mert az átviteli közeg torzít
"de fázisban is csak 1-2-fok eltérés van."
A (de)moduláció megértésében alkalmazott modellnél ez nem áll fenn.
"szóval ez nem olyasmi ami mellékes körülmény hanem ez az alapja az egésznek"
De, Ahhoz, hogy megértsd a (de)moduláció működését, nincs szükség Costa's loop-ra - hisz az átviteli közeg ideális - csak bonyolítja a modellt, nehezíti a nebuló megértését.
Kb. olyan, mint az Ohm törvénynél a hőfoktényező - azt sem oktatod az általános-/középiskolásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!